1515
AFRY förvärvar Pinja Industry Oy i Finland - experter inom teknik- och automationslösningar

Med detta förvärv kommer AFRY att stärka sitt erbjudande av digitala lösningar och automation inom industrisektorn. 

AFRY har slutit avtal om att förvärva Pinja Industry Oy, ett företag som är specialiserat inom teknik, automation och maskin vision, liksom inom test- och kvalitetssäkringstjänster. Den förvärvade verksamheten är inriktad på att tillhandahålla tekniktjänster och digitala lösningar för krävande industri- och produktionsmiljöer - lösningar som omfattar hela livscykeln i kundens verksamhet. Bolagets tjänster omfattar rådgivning, teknik och genomförande, liksom underhåll och optimering.

Pinja Industry Oy har djup branschkunskap inom skogsindustri, tillverkning, mobila maskiner och energi.

- Digitalisering är en av våra starkaste drivkrafter för tillväxt, och med detta förvärv ser vi fram emot att stärka vårt digitala utbud inom tjänster, automation och teknik. Förvärvet stärker vår position som en ledande expert och partner till våra industrikunder. Vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor från Pinja Industry Oy, säger Nicholas Oksanen, Divisionschef Process Industries, AFRY.

- AFRY är ett traditionellt och kompetent företag med gott rykte. Företaget har ett starkt fotfäste och betraktas som en pålitlig partner inom industrin. Vi är mycket glada över att de fortsätter leverera teknik- och automationstjänster till våra kunder, säger Veli-Matti Nurminen, vd för Pinja Group.

Pinja Industry Oy har en årsomsättning på cirka 140 miljoner kronor och 150 medarbetare i nio städer i Finland. Tillträdet av Pinja Industry Oy är planerat att äga rum i början av juni.

För ytterligare information, kontakta:

Kalle Rasinmäki
Country Manager Finland och Process Industries Finland
+358 40 566 4250
kalle.rasinmaki@afry.com 

Cathrine Sandegren, Kommunikationschef
070 292 6826
cathrine.sandegren@afry.com

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?