1515
Annons
SaveLend Group lanserar direktbanksbetalningar på investeringsplattformen genom Trustly

Idag lanserar SaveLend Group AB (publ) (“SaveLend Group” eller “Bolaget”) direktbanksbetalningar på investeringsplattformen SaveLend.se. Med betaltjänsten Trustly kan investerare på SaveLend.se nu enkelt göra direktinsättningar från valfritt konto via sin internetbank. Detta är ett viktigt utvecklingssteg sett till investeringsplattformens användarvänlighet och minskar ledtiden från insättning till kapital på SaveLend.se markant. Det innebär dessutom enklare inträde på nya marknader då Trustly har stöd för euro och flera andra valutor.

Efterfrågan på enkla och direkta betalsätt ökar och tiden där en banköverföring fick ta ett par bankdagar är förbi, åtminstone utifrån ett konsumentperspektiv. Idag förväntas överföringar ske omedelbart när de initieras så att beloppet kan användas på mottagarsidan direkt. Detta gäller såväl mindre betalningar som större transaktioner. I det expansiva skede där SaveLend Group befinner sig, är utveckling som underlättar skalbarhet och inträde på nya marknader vital – och integrationen av Trustly gör just det. Utöver att möjliggöra direktbanksbetalningar vid samtliga insättningar på investeringsplattformen, både i Sverige och på andra marknader, bidrar betaltjänsten också till en förenklad process vid inträde på nya marknader då Trustly har stöd för euro och flera andra valutor.

“SaveLend Group är en sann utmanare inom finansbranschen som fokuserar på att skapa en så pass användarvänlig tjänst åt sina kunder som möjligt. Genom att erbjuda Trustlys direktbanksbetalningar gör SaveLend Group det enkelt för sina kunder att överföra pengar till sitt konto, direkt från sin bank utan krångel. Vi ser fram emot att hjälpa SaveLend Group nå sin vision om ekonomisk frihet åt alla”, säger Luca G. Giannone, Sales Director, Financial Services Trustly.

Integrationen av Trustly förkortar ledtiden mellan insättningstillfället och när kapitalet landar på investeringsplattformen. Den ordinarie banköverföringen kommer att finnas kvar på SaveLend.se för de investerare som föredrar den men att även kunna erbjuda direkta insättningar innebär att nya investerare kan starta sitt konto, göra sin insättning och få in pengarna på investeringsplattformen vid ett och samma tillfälle. Detta förväntas sänka barriärerna för att slutföra kontouppsättningen direkt och därigenom leda till en högre andel aktiverade konton.

“Att alltid utveckla för våra kunder är en del av vår strategi och något vi bedömer är avgörande för att nå en produkt som tilltalar allmänheten. I samband med att tjänster som Trustly börjat springa åttor runt de traditionella banköverföringarna har också kundernas förväntningar förflyttats. Att kunna möta dessa förväntningar är ett viktigt steg för att säkerställa att SaveLend.se håller sig i framkant, både sett till användarupplevelse och teknik”, säger Ludwig Pettersson, vd för SaveLend Group.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera