1515
Essity och McDonald's i cirkulärt samarbete för återvinning i Tyskland

Läsk-, milkshake- och glassmuggar kommer att återvinnas för att användas till tillverkning av professionella hygienpappersprodukter under Essitys ledande varumärke Tork.  

Hygien- och hälsobolaget Essity och McDonald's skriver cirkulär historia med ett återvinningsprojekt som omvandlar använda[image] pappersmuggar till ny råvara. Sedan början av 2020 har projektet som består av ett team från Essity, logistikpartnern HAVI och McDonald's Deutschland LLC genomfört ett antal tester för att ge använda pappersmuggar nytt liv.

De positiva testerna har visat att Essity kan använda strimlade pappersmuggar som råmaterial för tillverkning av toalettpapper, under varumärket Tork, i ett antal av bolagets produktionsanläggningar för mjukpapper. 

- Det är spännande att arbeta i hållbarhetsprojekt som det här tillsammans med våra kunder. När vi kombinerar vår återvinningsteknik och kunskap om cirkulära tjänster med McDonald's Deutschland LLC:s hållbarhetsambitioner möjliggör vi en framtida affärsmodell som bidrar till att sluta cirkeln, säger Don Lewis, chef för affärsområdet Professional Hygiene på Essity.

Alla insamlade pappersmuggar från McDonald's restauranger i Tyskland kommer att återvinnas, vilket beräknas minska avfallet med cirka 1 200 ton om året. Samarbetet är en vinst för båda bolagen där McDonald's Deutschland LLC:s avfall och koldioxidutsläpp minskar samtidigt som det stödjer Essitys ambitioner om ökad cirkularitet.

Samarbetet är en utveckling av återvinningstjänsten Tork PaperCircle[®], som är Essitys prisbelönta cirkulära tjänst för att återvinna använda pappershanddukar för tillverkning av toalettpapper.  
 

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?