1515
Goodbye Kansas vinner regeringens exportpris

Bublars dotterbolag Goodbye Kansas har tilldelats Regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna 2019. Priset delades ut av Sveriges utrikeshandelsminister Anna Hallberg vid en ceremoni i Arvfurstens palats den 23e oktober.

Goodbye Kansas var ett av fem nominerade bolag. Motiveringen löd:

”Med effekter som flyttar fantasins gränser för vad som är tekniskt möjligt har Goodbye Kansas Studios imponerat på den internationella animations-, spel- och specialeffektsindustrin. På bara några år har företaget blivit Sveriges största leverantör av visuell storytelling, datorgenererade animationer och motion capture till film och spel. Utomordentligt hantverk och innovationskraft kännetecknar företaget vars huvudkontor i Hammarby Sjöstad lockar talanger från hela världen.”

−Vi är naturligtvis oerhört glada över detta pris, inte bara för att just Goodbye Kansas förärats det utan också för att det sätter ljuset på hela vår bransch, som tidigare inte fått så stor uppmärksamhet. Och ändå har vi bara sett början på hur branschen kan växa och utvecklas, för att ytterligare flytta fram Sveriges position inom de kulturella och kreativa näringarna internationellt, säger Peter Levin, VD på Goodbye Kansas.

I ceremonin och prisutdelningen deltog Bublar Groups VD Maria Grimaldi och Goodbye Kansas Head of Production Andrea Sorset.

− Jag är väldigt stolt och hedrad över att vi har fått motta regeringens exportpris. Det ger oss ett kvitto på Goodbye Kansas förmåga att leverera digitala, tekniskt avancerade produktioner, med kreativ höjd som ger avtryck internationellt, säger Maria Grimaldi, Koncernchef och VD, Bublar Group.

Regeringens Exportpris för de kulturella och kreativa näringarna instiftades 2018 för att uppmärksamma och lyfta fram personer eller företag som bidrar till både svensk export och en stärkt Sverigebild i utlandet. De nominerade ska vara verksamma inom någon av de kulturella och kreativa näringar där Sverige och svenska företag utmärker sig internationellt som arkitektur, dataspel, design, film och TV-produktion, fotografi, konst, litteratur, media- och marknadskommunikation, mode eller scenkonst.

Länk till regeringens pressmeddelande:
Goodbye Kansas vinnare av regeringens exportpris

För mer information kontakta:

Maria A Grimaldi, Koncernchef och VD, Bublar Group, email:
maria.grimaldi@bublar.com,Telefon:  070 828 38 34

Peter Levin, VD och grundare i Goodbye Kansas, email:
peter.levin@goodbyekansas.com Telefon: 073 041 63 93 

Bublar Group 
Bublar Group AB (publ) är Nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom
E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck, Virtual Brains samt Goodbye Kansas – som skapar visuellt innehåll för de ledande aktörerna inom spel-, film/TV- och streamingindustrin och erbjuder tjänster inom bland annat VFX/animation, Digital Humans och Performance Capture. Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop and Play.


G&W Fondkommission är bolagets Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm,
email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?