1515
Annons
SaveLend Group tecknar samarbetsavtal med Bruk Financial Services Oy – förväntas generera 10 MSEK i omsättning 2022

SaveLend Group AB (publ) (“SaveLend Group” eller “Bolaget”) har idag, via dotterbolaget Billecta Finland Oy (“Billecta Finland”), ingått ett samarbetsavtal med finska Bruk Financial Services Oy (“Bruk”). Samarbetet ger Billecta Finland en distributionskanal för fakturaköp och förmedling av kapital på den finska marknaden och är ett strategiskt viktigt steg för SaveLend Groups tillväxt i Finland. Samarbetet förväntas generera 10 MSEK i omsättning till Bolaget under 2022.

Fintech-bolaget Bruk är en mjukvaru- och tjänsteleverantör som etablerades 2017 vars plattform underlättar det administrativa arbetet med tillhörande kvalitativ riskövervakning för Billecta Finland. Genom samarbetsavtalet, mellan Billecta Finland och Bruk, ges Bruk möjlighet att utöver tillgängliga integrationer och automatisering av alla bokföringshändelser även hantera fakturaköp, som Billecta Finland finansierar genom SaveLend Groups investeringsplattform SaveLend.se.

Detta öppnar upp möjligheten för investerare på investeringsplattformen att investera i kreditförsäkrade fakturor i euro. Förväntad volym som kommer att finansieras är omkring 20 miljoner euro årligen. Utöver detta kommer Billecta Finland även att kunna erbjuda hela det kombinerade erbjudandet, från fakturahantering till kreditgivning, till nya kunder i Finland. Samarbetet förväntas inbringa intäkter redan under det fjärde kvartalet i år och bedöms generera 10 miljoner SEK i omsättning 2022.

Partnerskapet mellan Bruk och Billecta Finland är strategiskt viktigt och säkerställer ett snabbt intåg på den finska marknaden. Samarbetet är i linje med den strategi som SaveLend Group kommunicerade i samband med börsnoteringen i juni 2021, nämligen internationalisering och att erbjuda investerarna på investeringsplattformen SaveLend.se en diversifierad investeringsmöjlighet i fler valutor. 

”Bruks plattform möjliggör administration av all B2B finansieringsverksamhet - faktura- och reskontrahantering, säkra betalningar och bokföring. Detta är en enorm möjlighet för oss att utöka vår verksamhet, snabbt komma in på nya marknader och förändra finansindustrin. Tillsammans med Bruk kan vi fokusera på värdeskapande för både våra investerare och kunder.” - VD för Billecta Finland, Miika Engström.

”Bruks plattform är utvecklad för att vara den mest transparenta inom finansbranschen. Vi är glada över att kunna förse SaveLend Group och Billecta Finland med en plattform som gör det möjligt för dem att erbjuda säkra, riskoptimerade finansiella produkter till alla sina investerare och kunder. Vi är stolta över att SaveLend Group, en marknadsledare, har valt vår plattform för att förändra finansindustrin genom sofistikerade lösningar.” - Grundare & VD för Bruk, Joakim Malmström.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera