1515
Annons
Rexel Sverige AB och Ngenic AB inleder samarbete

Rexel Sverige AB och Ngenic AB har tecknat inköpsavtal och ett Letter of Intent mot bakgrund av att man ser stor potential i ett samarbete. Företagen ser att man har stora möjligheter att gemensamt möta behovet av individuell mätning och debitering (IMD) för fastighetsägare på den svenska marknaden.

- Det här är ett naturligt nästa steg för Ngenic för att möta det kraftigt ökande behovet av våra produkter och tjänster för mätning och energioptimering, Rexel är ett fantastiskt företag och vi ser verkligen fram emot att möta marknaden som partners, med Rexels breda kunskap inom energiområdet och starka rikstäckande försäljnings-, leverans- och installationsnätverk ser vi att ”det här är en perfect match” säger Ngenics VD Björn Berg.

Ngenics produkter och tjänster kommer att ingå i Rexels digitala tjänsteplattform.
- I en tid där fokus på energikostnader och behov av snabb omställning är högaktuell är det viktigt för oss att jobba med partners som Ngenic för att stärka vårt erbjudande och stödja våra kunder med smarta energilösningar, säger Jörgen Lundgren, affärsutvecklingsansvarig för nya digitala tjänster på Rexel.

- Ngenics produkter och tjänster för IMD kompletterar Rexels redan breda produkt- och tjänstesortiment inom solenergi och elbilsladdning. Det stärker Rexels erbjudande inom områdena till bostadsrättsföreningar, samfälligheter och företag, säger Christoffer Löfquist produktchef för solenergi och elbilsladdning på Rexel.

Samarbetet lanseras i veckan på Stockholm Smart City Live på Kistamässan den 11-12 maj.

Om Rexel

Rexel Sverige är en del av den världsomspännande koncernen Rexel Group som är expert inom professionell distribution av produkter och tjänster för elbranschen. Koncernen vänder sig till tre huvudmarknader: bostäder, kommersiella fastigheter och industrier. Rexel finns på fler än 1 900 platser i 24 länder och har drygt 26 000 anställda. Koncernen omsatte 14,7 miljarder euro 2021. Rexel Sverige har en stark position på elmarknaden och erbjuder elmaterial och tjänster för alla typer av applikationer. Rexel Sverige är cirka 750 medarbetare på nästan 60 platser. Företaget har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och hållbara lösningar som energieffektiviserar Sverige. Rexel är noterat på Euronext Paris. Läs mer på www.rexel.se

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera