1515
Annons
Footway Group AB: Footway Group förvärvar Netlens.com

Footway Group AB expanderar sin plattform till nya produktkategorier genom förvärv av Netlens.coms tillgångar (inkråmsförvärv), en nischad e-handlare för kontaktlinser och apoteksprodukter. Netlens.com ("Netlens") kommer att integreras på Footway Groups multistore-plattform och markerar därmed den första nischade butiken i produktkategorier utanför skor, kläder och sportartiklar. Genom förvärvet förstärks kunderbjudandet samtidigt som Netlens kan vidareutveckla sitt framgångsrika koncept som en del av Footway Groups plattform.

Netlens bildades 2005 med mål att leverera kontaktlinser och utvalda apoteksprodukter snabbt och till lägre priser än hos konventionella optiker och apotek. Butiken har byggt upp ett starkt varumärke inom sin nisch och levererar i dagsläget produkter till kunder i Norden och Baltikum. Omsättningen uppgår till cirka 25 miljoner kronor per år.

Footway Group planerar att integrera Netlens på sin multistore-plattform fullt ut under tredje kvartalet 2022. Netlens kommer då att lanseras på 24 marknader i Europa med ett unikt skyltfönster och samma nischade innehåll. Backend-funktionalitet såsom kundsupport, lager och logistik delas med övriga butiker på plattformen. Martin Arwin, grundare av Netlens, kommer fortsätta att ansvara för butiken som en del av Footway Group. 

Netlens är Footway Groups första expansion till nya produktkategorier utanför skor, kläder och sportartiklar, vilket är strategiskt viktigt för att fortsätta utveckla plattformen till en global produktportal. Footway Group har en särskild insikt i onlinemarknaden för kontaktlinser genom VD Daniel Mühlbach, som innan han grundade Footway Group framgångsrikt byggt upp Lensway, en av Europas största nätbutiker för kontaktlinser och glasögon.

"Netlens är ett starkt varumärke inom sin nisch, en vass butik som jag konkurrerade med under Lensway-tiden. Martin Arwin är en otroligt duktig entreprenör och det är riktigt kul att välkomna honom till Footway Group", säger Daniel Mühlbach, VD för Footway Group.

"Jag ser verkligen fram emot att ta nästa steg i Netlens-resan tillsammans med Daniel och resten av teamet på Footway Group. Sedan starten av Netlens 2005 har vi haft tydligt kundfokus och försökt skapa en så enkel upplevelse som möjligt. På Footway Groups plattform ska vi bli ännu bättre på att möta kundernas behov och expandera internationellt", säger Martin Arwin, grundare av Netlens.

Förvärvet finansieras delvis genom likvid från tidigare kommunicerad företrädesemission och genom apportemission av aktier. Tillträde sker senast 1 september 2022.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?