1515
Annons
SWECO: Sweco får stororder med tioårigt järnvägsprojekt i Öresundsregionen

Sweco får i uppdrag att projektera byte av signalsystem på viktiga knutpunkter för svensk järnväg. Projektet ska införa signalsystemet ERTMS som driver på digitaliseringen inom järnvägen och möjliggör höghastighetståg. Affären är värd 107 miljoner kronor.

Trafikverket har gett arkitektur- och teknikkonsulten Sweco i uppdrag att införa ERTMS, som står för European Rail Traffic Management System. Det är en EU-gemensam standard för signalsystem och en förutsättning för ökad automatisering och framtida höghastighetståg. 

"Sweco är den mest anlitade konsulten inom transportinfrastruktur med cirka 500 experter inom järnväg i Sverige och vi är mycket glada över förtroendet. Vi har arbetat med en rad omfattande projekt i Malmöregionen och ser fram mot att fortsätta bygga hållbara samhällen genom moderna transportnät tillsammans med Trafikverket", säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd på Sweco Sverige.

Uppdraget handlar om att upprätta förfrågningsunderlag och bygghandling för systembytet kopplat till styrområdena Malmö C, Fosieby och del av Peberholmen.

Signalsystem gör det möjligt att styra tågtrafiken på ett säkert sätt, men dagens anläggningar börjar bli föråldrade vilket ökar risken för trafikstörningar. År 2025 kommer 25 procent av signalsystemen att ha passerat sin tekniska livslängd, enligt Trafikverket.

Swecos uppdrag beräknas pågå till 2031.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?