1515
BioInvent förstärker inom Investor Relations

Lund, Sverige - 27 november 2020 - BioInvent International AB ("BioInvent") (OMXS: BINV), ett bioteknikföretag inriktat på forskning om och utveckling av nya och first-in-class immunmodulerande antikroppar för cancerimmunterapi, meddelar idag utnämningen av Cecilia Hofvander som Senior Director Investor Relations, en ny position på BioInvent som innefattar extern kommunikation och investerarrelationer. Hon tillträder inom tre månader och kommer rapportera direkt till vd Martin Welschof.

Cecilia har bred erfarenhet av Investor Relations (IR) och finansiell kommunikation från tidigare tjänster inom life science-sektorn, bland annat på Active Biotech, Abliva och senast på Alligator Bioscience. Hon har en kandidatexamen i kemi och molekylärbiologi från Lunds universitet och har genomfört ett Communication Executive Program vid Handelshögskolan i Stockholm. Förutom IR och kommunikation har Cecilia erfarenhet från affärsutveckling och internationella kliniska prövningar av läkemedelskandidater.

"Vi är mycket glada över vår rekrytering av Cecilia", säger Martin Welschof, vd för BioInvent. "Hon har gedigen erfarenhet från såväl IR som det vetenskapliga fältet och är ett välkommet tillskott till vårt team när BioInvent flyttar fram sina positioner inom immunterapiområdet och utökar internationella relationer".  

"Jag är entusiastisk över möjligheten att bli delaktig i BioInvents spännande resa. Bolaget har en växande portfölj av kliniska projekt inom immunonkologi, ett område som de senaste tio åren vuxit fram som ett allt mer framgångsrikt sätt att behandla cancer", säger Cecilia Hofvander. "Jag ser fram emot att börja jobba med Martin och hans team för att ytterligare stärka bolagets öppenhet och tydlighet i kommunikationen och på så sätt bygga långsiktiga relationer med bolagets olika intressenter".

Om BioInvent
BioInvent International AB (publ) (OMXS: BINV) är ett företag i klinisk fas som identifierar och utvecklar nya och first-in-class immunmodulerande, antikroppar för cancerterapier, med två pågående program i klinisk fas l/ll för behandling av blodcancer respektive solida tumörsjukdomar. Två prekliniska program i solida tumörer förväntas gå in i kliniska studier före slutet av 2020. Bolagets validerade teknologiplattform F.I.R.S.T™ identifierar samtidigt både målstrukturer och antikroppar som binder till dem, och genererar många lovande nya läkemedelskandidater för att fylla på bolagets egen kliniska utvecklingspipeline eller för ytterligare licensiering och partnerskap.

Bolaget genererar intäkter från forskningssamarbeten och har licensavtal med flera läkemedelsföretag, samt från produktion av antikroppar för tredje part i bolagets helt integrerade anläggning. För mer information se www.bioinvent.com.

För mer information, vänligen kontakta:

Martin Welschof, CEO       Mary-Ann Chang, LifeSci Advisors
+46 (0)46 286 85 50                         +44 7483 284 853
martin.welschof@bioinvent.com mchang@lifesciadvisors.com

BioInvent International AB (publ)
Org nr: 556537-7263
Besöksadress: Ideongatan 1
Postadress: 223 70 LUND
Telefon: 046-286 85 50
www.bioinvent.com

Detta pressmeddelande innehåller framtidsinriktade uttalanden, som utgör subjektiva uppskattningar och prognoser inför framtiden. Framtidsbedömningarna gäller endast per det datum de görs och är till sin natur, liksom forsknings- och utvecklingsverksamhet inom bioteknikområdet, förenade med risker och osäkerhet. Med tanke på detta kan verkligt utfall komma att avvika betydligt från det som skrivs i detta pressmeddelande.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?