1515
Moment Group AB: Martin du Hane har utsetts till ny tf VD och Koncernchef för Moment Group

Styrelsen har utsett Martin du Hane till ny tf VD/Koncernchef för Moment Group. Han är sedan februari 2020 tf Group CFO i bolaget och kommer att inneha båda befattningarna tills en permanent VD/Koncernchef är på plats. Martin du Hane tar över som tf VD/Koncernchef idag den 22 mars och tidigare tf VD/Koncernchef Otto Drakenberg kommer att vara kvar i bolaget fram till den 31 maj för att bistå i specifika frågor. Styrelsen har påbörjat rekryteringsprocessen för att finna en permanent VD/Koncernchef med målsättningen att ha en person på plats under hösten.

Martin du Hane är 44 år och han är sedan mer än ett år tillbaka tf Group CFO i bolaget och han var en av nyckelspelarna i arbetet med den överenskommelse som kom på plats i november föregående år och som var avgörande för bolagets överlevnad. Martin har varit verksam i Moment Group sedan 2019 och är en del av koncernledningen. Han har en magisterexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har bland annat sju års erfarenhet från EY och han har arbetat som ansvarig för Group Finance och Treasury-avdelningen på Elof Hansson Holding AB. Martin har också drivit eget konsultbolag med tolv medarbetare inom ekonomi och finans, en verksamhet som 2016 såldes till KPMG.

- Martin du Hane har en gedigen kunskap om Moment Group och de olika verksamheterna och med sin breda bakgrund inom ekonomi i kombination med sin både drivande och smidiga personlighet är jag övertygad om att han är helt rätt för att leda koncernen i den fas vi nu är i. Martins uppdrag är att fortsatt driva på för att tillsammans med övriga i ledningen bygga de bästa planerna för återöppning av verksamheterna, så snart restriktionerna släpper, med målsättningen att återställa lönsamheten och på sikt jobba för tillväxt, säger Leif West, styrelseordförande i Moment Group.

Otto Drakenberg tillträdde förra våren som interims-vd med ett tudelat uppdrag - dels att ta bolaget igenom de finansiella utmaningar koncern stod inför, dels att vara drivande i att initiera rätt strategier för att skapa uthållig lönsamhet.

- När nu omfinansieringslösningen är på plats, emissionerna fulltecknade och strategier framtagna är hans uppdrag slutfört. Jag vill rikta ett stort tack till Otto för mycket väl utfört värv och vi önskar honom varmt lycka till med nästa projekt han väljer att ta sig an, fortsätter Leif West, styrelseordförande i Moment Group.

Otto Drakenberg lämnar över ansvaret idag men finns kvar i bolaget till den sista maj för överlämning och för arbete med specifika projekt.

Martin du Hane tar över som tf VD/Koncernchef idag den 22 mars och styrelsen har påbörjat rekryteringsprocessen för att finna en permanent VD/Koncernchef med målsättningen att ha en person på plats under hösten.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Leif West, styrelseordförande, Moment Group AB
leif.west@gelba.se,0704-12 96 45

Martin du Hane, tf VD/Koncernchef och tf Group CFO, Moment Group AB
martin.duhane@momentgroup.com,0721-64 85 65

Läs mer om koncernen på www.momentgroup.com

Denna information är sådan information som Moment Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 22 mars 2021 klockan 10.50 CET.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?