1515
Hög efterfrågan på Performance Capture gynnar Goodbye Kansas affär

Bublar Groups dotterbolag, Goodbye Kansas, har utvecklat en av Europas mest mångsidiga Performance Capture studios och det är hög efterfrågan på bolagets expertis inom området. I år har hittills 65 procent av Goodbye Kansas uppdrag inkluderat Performance Capture-inspelningar.

Bland de kunder som Goodbye Kansas levererat Performance Capture till under 2020 märks bland annat Ubisoft, EA, Bethesda, Sony, Activision Blizzard och Avalanche.

- Det är en stor konkurrensfördel att ha en egen Performance Capture-studio i huset som en del av kunderbjudandet. Vi kan leverera effektiva inspelningar – också via länk i dessa Corona-tider - och slipper onödiga mellanhänder i produktionen. Vi har byggt upp branschledande kompetens under många år och vår nya unika Performance Capture-studio lockar kunder från hela världen, säger Peter Levin, VD på Goodbye Kansas.

Under året har Goodbye Kansas bland annat levererat Performance Capture till speltrailern ”Magic: The Gathering – Zendikar Rising”, Håkan Hellströms video ”Alla Drömmar Är Uppfyllda” samt flera spelprojekt som fortfarande inte är släppta.

Motion Capture är en teknik för att via markörer spela in rörelser i 3D för att sedan överföra rörelsedatan till att driva digitala karaktärer i t.ex. spel, film eller TV. Perfomance Capture tar tekniken ännu ett steg längre. Tack vare mer avancerad utrustning och särskilda hjälmkameror går det att fånga - inte bara skådespelarens rörelser - utan också varje nyans av skådespeleriet.

Studion har nu också installerat en så kallad stunt-tross, som möjliggör avancerade wire-stunts som digitalt överförs till dataspelskaraktärer som till exempel flyger, simmar eller svävar likt superhjältar. Stunt-trossen gör det möjligt att flera skådespelare flyger samtidigt och det går också att lyfta tyngre föremål som till exempel plattformar vilket är unikt. Till skillnad från andra studios av liknande typ är Goodbye Kansas studio också utrustad för ljudinspelningar och hela våningsplanet är planerat för ett smidigt och effektivt inspelningsflöde, bland annat med flera studios och loger. Den rymmer också 3D-scanningutrustning som kan scanna både ansikten och kroppar.

- Det är extra roligt att se att Goodbye Kansas tidiga satsningar på avancerad teknologi som bland annat Performance Capture bär frukt. Vi ser en ökad efterfrågan på digitalt innehåll som hela eller delar av det nya framtida sättet att producera speltrailers, film eller TV, säger Maria A Grimaldi, Koncernchef och VD Bublar group.
 
Se trailern Zendikar Rising- Magic: The Gathering:
 https://goodbyekansasstudios.com/work/magic-the-gathering-zendikar-rising/

För mer information kontakta:
Maria A Grimaldi, Koncernchef och VD, Bublar Group, email:
maria.grimaldi@bublar.com,Telefon:  070 828 38 34
Peter Levin, VD och grundare i Goodbye Kansas, email:
peter.levin@goodbyekansas.com Telefon: 073 041 63 93 

Bublar Group
Bublar Group AB (publ) är Nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck och Virtual Brains samt Goodbye Kansas som nyligen förvärvades. Goodbye Kansas skapar visuellt innehåll för de ledande aktörerna inom spel-, film/TV- och streamingindustrin och erbjuder tjänster inom bland annat VFX/animation, Digital Humans och Performance Capture. Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop, and Play.

Bolaget har G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, Stockholm, email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50.
 

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?