Annons
Hållbarhetsplattformen Prodikt tecknar avtal med Sveafastigheter

För att kraftfullt minska koldioxidutsläppen från bygg- och fastighetsbranschen finns ett stort behov av att enkelt beräkna klimatpåverkan från material som används vid byggnationer. Sveafastigheter väljer därför att expandera sitt samarbete med Prodikt och startar nu upp årsabonnemang för samtliga sina projekt. På detta sätt kommer Sveafastigheter arbeta aktivt med hela sin projektportfölj och därmed få utökad kontroll och bli ännu mera konkreta med sitt hållbarhetsarbete.

Prodikt är en unik och öppen digital hållbarhetsplattform för byggmaterial och projekt som gör det möjligt att på ett enkelt sätt gå från t.ex. en BIM-modell till analys av både system- och produktval, till en färdig klimatdeklaration. Genom nyttjandet av databaserad hållbarhetsinformation ned på produktnivå kommer Prodikt, tillsammans med Sveafastigheter, aktivt bidra till att framtidens byggnader blir mer klimatsmarta, cirkulära och hälsosamma.

BIMobject AB investerade i mars 2022 i Prodikt, som ett led i strategin att öka intäkterna genom nya digitala tjänster till byggindustrin.

”För oss är det självklart att arbeta konkret med att minska vårt klimatavtryck. Genom samarbetet med Prodikt får vi en överblick av vårt koldioxidutsläpp så det blir tydligare vad vi ska göra för att minska det. Nu kommer vi att kunna ha kontroll - från förstudie till användarfasen, ha en integrering mot vårt eget produkt- och systembibliotek samt löpande bli utbildade i detta arbete”, säger Görel Hällqvist, Affärsområdeschef Projekt, Sveafastigheter.

“Fantastiskt spännande att få arbeta långsiktigt med en så ambitiös fastighetsutvecklare som Sveafastigheter. Det utökade samarbetet ligger helt i linje med vår strategi att bistå byggherrar och fastighetsutvecklare med att i sina projekt göra snabba, pedagogiska och kvalitetssäkrade hållbarhetsberäkningar. Det är först då vi kommer kunna möjliggöra optimeringar av olika val samt engagera alla aktörerna i byggprocessen”, säger Rasmus Ekberg, vd och medgrundare, Prodikt.

Avtalet med Sveafastigheter bekräftar den efterfrågan på bättre digitala verktyg för hållbart byggande som fick oss att investera i Prodikt. Vi ser stora möjligheter för Prodikt att växa både i Sverige och internationellt”, säger Carl Silbersky, vd BIMobject AB.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera