1515
AFRY förvärvar Simosol Oy i Finland för att bli ledande inom Smart Forestry

AFRY har förvärvat Simosol Oy, ett företag i Finland specialiserat på avancerade simulerings- och optimeringslösningar för skogs- och jordbrukstillgångar. Förvärvet är i linje med AFRYs ambition att bli världsledande inom smarta digitala skogsbrukslösningar.

AFRYs Smart Forestry-erbjudande som utvecklats av AFRY Management Consulting skapar värde genom att kombinera AFRYs kompetens inom skogsvärdekedjan och de mest avancerade digitala lösningarna på marknaden. Detta möjliggör användandet av dataunderlag för att bygga en digital tvilling av skogen vilket kommer medföra en mer hållbar och precis skogsförvaltning och maximal avkastning.

"Vi är mycket stolta över att Simosol blir en del av AFRY. Simosol har unika och spännande teknologier som gör det möjligt för kunder att hantera sina skogstillgångar effektivt och strategiskt planera för ett hållbart och lönsamt skogsbruk. Tillsammans är vi väl positionerade för att hjälpa stora aktörer på marknaden, säger Saara Söderberg, VP för Bioindustry Management Consulting, AFRY.

Simosol har varit en del av AFRY Smart Forestry-erbjudande via AFRYs befintliga partnernätverk. Med förvärvet kommer Simosols mjukvarulösningar och kompetens ligga till grund för att vidareutveckla erbjudandet med digitala lösningar för att stödja skogsinventering, kartläggning och insamling av data för övervakning av skogstillgångar och stöd för deras förvaltning.

"Simosol har skapat en mjukvaruplattform som stöder beslutsfattande för precisionsskogsbruk. Lösningen möjliggör optimering av skogsbruksverksamheten i hela leverantörskedjan från skogstillgångshantering till virkesförsörjning", säger Jussi Rasinmäki, VD för Simosol. "Vi på Simosol är glada över att bli en del av AFRY och vi ser fram emot att utveckla våra tjänster för precisionsskogsbruk."

Idag tillkännager AFRY även förvärvet av MosaicMill Oy, ett företag i Finland som använder drönare och satellitbilddata för beräkningar av skogsinventering. AFRYs nya och unika portfölj av teknologier kommer att skapa en grund för precisionsskogsbruk genom att kombinera exakt trädnivåinventering med andra datakällor och användandet av en beprövad simulerings- och optimeringsplattform.

Tillsammans med MosaicMill och Simosols kompetens och teknologier kan AFRY erbjuda kunderna ett globalt kompetenscentrum för smarta skogbrukslösningar med unika digitala lösningar och tjänster för hållbar skogsförvaltning.

"Med högkvalitativ data och en simulerings- och optimeringsplattform i världsklass kommer AFRY att kunna erbjuda sina tjänster till stora aktörer på marknaden. Detta kommer kunna integreras med skogsförvaltningssystem av alla slag, samtidigt som vi stärker vårt eget erbjudande i hela skogsvärdekedjan", fortsätter Saara Söderberg.

Simosols nettoomsättning 2020 var cirka 20 miljoner kronor. Företaget kommer att konsolideras med AFRY från juni 2021.

För mer information, vänligen kontakta:

Saara Söderberg
Vice President, Bioindustry Management Consulting, AFRY
Tel. +358 40 5336658
saara.soderberg@afry.com
 

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?