1515
Annons
Tre miljarder kronor har återbetalats till investerare via Tessins plattform

Efter en intensiv vår där Tessin bland annat fått in en miljard i institutionellt kapital har bolaget nu nått en ny milstolpe. Sedan starten 2014 har totalt tre miljarder kronor nu betalats tillbaka till investerare via Tessins plattform. Hittills i år har avkastningen till investerare legat på +8,9 procent, att jämföra med Stockholmsbörsen som är ner drygt -25 procent sedan årsskiftet.

Tessin är Nordens största plattform för fastighetsfinansiering. Bolaget har sedan starten 2014 totalt återbetalat tre miljarder kronor i kapital till investerare med en genomsnittlig ränta på 8,9 procent.

- I en tid när finansmarknaderna är i gungning med stora nedgångar visar Tessin att fastighetsinvesteringar genom vår plattform står stadigt. Det är ett styrkebesked att vi nu har betalat tillbaka tre miljarder kronor till investerare via plattformen. Bankerna har idag inte möjlighet att täcka fastighetsbranschens finansieringsbehov, samtidigt som många investerare vill bredda sina portföljer, säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding.

Intresset för att direktinvestera i fastighetsmarknaden fortsätter att växa både från institutionella och privata investerare. Under våren har Tessin inlett samarbeten med två institutionella investerare som sammantaget planerar investera över 1,3 miljarder i lån som förmedlas på Tessins plattform samtidigt som över 300 miljoner kronor i privat kapital har gjorts tillgängligt via plattformen.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera