1515
Historisk stark pipeline för organisk tillväxt, spellanseringar och en stark mediaenhet som drar fördel av marknadstillväxten vilken drivs av att annonsbudgetar ökar igen efter pandemin

Historisk stark pipeline för organisk tillväxt, spellanseringar och en stark mediaenhet som drar fördel av marknadstillväxten vilken drivs av att annonsbudgetar ökar igen efter pandemin

21 April 2021 - MGI tillkännagav flera organiska tillväxtprojekt i början av året både inom spel- och mediesegmenten efter att ha vuxit med en årlig tillväxttakt på (CAGR) 45 procent under de senaste sex åren. Spel- och mediesegmenten genererar tillsammans den mest omfattande pipelinen av tillväxtprojekt i företagets historia. Dessutom förväntar sig branschexperter att mediemarknaden kommer att återhämta sig i år efter att ha drabbats av Covid-pandemin. Utgifterna för digital annonsering i USA förväntas öka med 26 procent år 2021, vilket motsvarar en tillväxttakt på 69 procent jämfört med föregående år. MGIs medieenhet Verve, som nyligen utsågs till en av de tolv bästa SSP-erna för programmatisk CTV -försörjning[1], visade inte bara en intäktstillväxt på 59 procent förra året, trots de svåra marknadsförhållandena, utan tog också tillfället i akt att positionera sig för att dra nytta av att annonsbudgetar återigen ökar med motsvarande ökning av marknadstillväxten.

"Vi har gjort en imponerande start på 2021. Inte bara med de två förvärven av LKQD och KingsIsle. Vi lyckades använda det första kvartalet till att lägga många grundstenar för framtida organisk tillväxt. Med bl.a. tillkännagivandet av Heroes of Twilight och Skydome i spelenheten och lanseringen av vår mediaenhet Verve i Japan, den tredje största annonsmarknaden i världen har vi den starkaste pipelinen för organisk tillväxt i bolagets historia. De positiva tillväxtutsikterna kompletteras av en stark återhämtning på mediemarknaden till följd av det annalkande slutet på pandemin. Vår krigskassa stärktes återigen genom tapemissionen på 40 miljoner euro av vår obligation i mars och ger oss utrymme för ytterligare förvärvsdriven tillväxt" ", säger Remco Westermann, VD.

Den starkaste pipelinen av projekt för organisk tillväxt i MGIs historia

Efter att MGI under det gångna året lagt grunden för fortsatt tillväxt, bland annat genom noteringen på Nasdaq First North Premier i Stockholm samt med en omfattande kapitalanskaffning på 120 miljoner euro, kunde MGI i början av året inleda fler organiska tillväxtprojekt än någonsin tidigare.

MGI lanserade mer nytt innehåll till den befintliga spelportföljen i spelenheten under första kvartalet 2021 än under något tidigare kvartal. Det finns fortsatt mycket mer att göra under de kommande kvartalen. MGI tillkännagav olika spellanseringar, bland annat den koreanska versionen av Trove, som gick live i mars på de offentliga servrarna hos den lokala utgivningspartnern Aprogen Games. Med mobilspelet Heroes of Twilight, utvecklat av den ledande kanadensiska utvecklaren BKOM, och Multiplayer Online Battle Arena-spelet Skydome från den ambitiösa utvecklaren Kinship Entertainment, tillkännagav MGI ytterligare nya titlar till portföljen. Utöver detta förbereds många stora uppdateringar för de nuvarande spelen och flera nya spel väntas lanseras.

MGIs medieenhet Verve Group inledde sin verksamhet i Tokyo i Japan med ett erfaret team fokuserat på att serva lokala annonsörer och varumärken. Den japanska marknaden är den tredje största annonsmarknaden i världen, efter USA och Kina. Ett annat viktigt steg för Verve var införandet av en ny varumärkesidentitet, där all medieverksamhet samlades under varumärket Verve. Dessutom kunde Verve kontinuerligt utöka sina partnerskap med spelutgivare och med nya kunder som till exempel Fuero Games, som har en portfölj med populära spel på både Android- och iOS-plattformen. Ett av deras spel är till exempel ett avslappnat mobilspel som har över 20 miljoner nedladdningar världen över.

Mediaenheten Verve drar nytta av ökade annonsbudgetar

Medan den globala annonsmarknaden minskade med cirka fyra[2] totalt sett förra året på grund av pandemin, var denna Covid-relaterade effekt mindre betydande inom den digitala annonsmarknaden. Den digital annonsmarknaden visade sig vara mycket robust och efter en nedgång under det andra kvartalet ökade den återigen betydligt (främst på grund av annonsering via videospel och e-sport) och kompenserade nedgångar under resten av året. Den digitala annonsmarknaden växte således mindre starkt under pandemiåret 2020 än under tidigare år, men fortfarande med cirka tolv procent[3].

MGIs medieenhet Verve Group är aktiv på den digitala annonsmarknaden och erbjuder olika produkter och tjänster med fokus på användarförvärv till spelföretag. Med denna inriktning lyckades bolaget växa med ca 59 procent under år 2020 trots pandemin och överträffade därmed marknaden betydligt. På grund av en snabbare ekonomisk återhämtning än väntat, som stöds av ekonomiska stimulanspaket och en nedgång i antal Covid-fall, förväntas de totala annonsutgifterna öka betydligt i år igen. Branschspecialisten eMarketer räknar till exempel med att de digitala annonsutgifterna i USA, världens största annonsmarknad och MGIs kärnmarknad, kommer att öka med cirka 26 procent år 2021[4].  Covid orsakade att övergången från traditionella medier till digitala medier accelererar ytterligare. År 2020 stod den digitala annonsmarknaden för cirka 59 procent av den totala marknaden. Den förväntas öka till 70 procent till år 2025, och den totala marknaden växer samtidigt[5]. 

MGIs medieenhet Verve uppvisade inte bara en stark tillväxt under 2020, utan utnyttjade även året till att vidareutveckla sin produkt- och tjänsteportfölj. Detta gör att Verve är väl förberett och positionerat för att utnyttja de kommande möjligheterna baserad på stark tillväxt efter pandemin.

 

Detta är en översättning av den engelska originalformuleringen. Vid avvikelser gäller den engelska versionen som finns tillgänglig via bolagets hemsida mgi.group.

 

Länk för att följa LIVE presentationen

https://tv.streamfabriken.com/media-and-games-invest-q1-2021

Telefonnummer för att ringa in
Sverige: +46856642692
UK: +443333009265
USA: +18338230589
Tyskland: +4969222239166

 

För mer information, vänligen kontakta:

Remco Westermann
Styrelseordförande och VD
+49 40 411 885206

 Sören Barz
Head of Investor Relations
+49 170 376 9571
soeren.barz@mgi.group, info@mgi.group
www.mgi.group

 Jenny Rosberg, ROPA, IR kontakt Stockholm
+46707472741
Jenny.rosberg@ropa.se

 Axel Mühlhaus / Dr. Sönke Knop, edicto GmbH, IR kontakt Frankfurt
+49 69 9055 05 51
mgi@edicto.de

 

Om Media and Games Invest plc

Media and Games Invest plc är ett integrerat digitalt spel- och medieföretag med största delen av sin verksamhet i Europa och Nordamerika. Bolaget kombinerar organisk tillväxt med värde- och synergiskapande förvärv och visar kontinuerlig, stark och lönsam tillväxt med en CAGR på 45 procent under de senaste sex åren. Förutom stark organisk tillväxt har MGI-gruppen framgångsrikt förvärvat mer än 30 bolag och tillgångar under de senaste sex åren. De förvärvade tillgångarna och bolagen integreras genom bl.a. aktivt användande av molnteknologier för att skapa effektivitetsvinster och konkurrensfördelar. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm och på segmentet Scale på Frankfurtbörsen. Bolaget har en säkerställd obligation som är noterad på Nasdaq Stockholm och den öppna marknaden på Frankfurtbörsen och en icke säkerställd obligation som är noterad på den öppna marknaden på Frankfurtbörsen.

Bolagets certified advisor på Nasdaq First North Premier Growth Market är FNCA Sweden AB;  info@fnca.se, +46-8-528 00 399.

 

Detta är en översättning av den engelska originalformuleringen. Vid avvikelser gäller den engelska versionen som finns tillgänglig via bolagets hemsida mgi.group.

 


[1] SSP: Supply Side Platform; CTV: Connected TV

[3] PWC / IAB - Internet Advertising Revenue Report 2020


1187168  21.04.2021 

fncls.ssp?fn=show_t_gif&application_id=1187168&application_name=news&site_id=millistream
Source: EQS Newswire
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?