1515
Goodbye Kansas systerbolag Infinite Entertainment samproducerar långfilm med Netflix och Spike Lee

Infinite Entertainment annonserar nu sin första långfilmsproduktion “Gordon Hemingway & The Realm of Cthulhu” där Infinite kommer vara samproducent och Goodbye Kansas kommer att leverera visuella effekter (VFX).

Filmen ska regisseras av Stefon Bristol (See You Yesterday) och produceras av Netflix, Oscarsvinnaren Spike Lee (BlacKkKlansman, Malcom X, Da 5 Bloods) samt veteran-producenterna Lloyd Levin (Da 5 Bloods, Watchmen) och Beatriz Levin (Da 5 Bloods, The Mauritanian). Manusförfattare är Hank Woon och bearbetat av honom och Federica Bailey.

Infinite Entertainment ingår i Bublar Group, och är ett systerbolag till Goodbye Kansas som fokuserar på IP-utveckling och produktion inom film & TV, som tidigare meddelats i en pressrelease och i en artikel i branschtidningen Deadline. Infinite Entertainment representeras av Oliver Oftedal i Los Angeles och Tom Olsson i Stockholm, som kommer att jobba aktivt som samproducenter i projektet, tillsammans med filmskaparna och Netflix interna produktionsavdelning. Infinite Entertainment har haft en betydande roll i filmens utvecklingsarbete och bland annat skapat visuella koncept, creature design och jobbat med manusutveckling. Goodbye Kansas kommer att leda arbetet med VFX för filmen.

-Vi är enormt glada över att få jobba med nästa generations världsregissör, Stefon Bristol i denna episka story och är övertygade om att filmen kommer bli helt unik. Vi är också tacksamma över att få arbeta med ett producentteam som inkluderar några av branschens mest ikoniska filmskapare, och vi är väldigt glada över det stöd som Netflix visat projektet. Netflix är en perfekt partner som kan lansera denna unika äventyrsfilm globalt för sina 200 miljoner prenumeranter, säger Oftedal och Olsson på Infinite Entertainment.

-Vi är oerhört stolta! Projektet är ett perfekt exempel på hur vår mångsidiga företagsgrupp kan samarbeta mellan bolagen och med de största talangerna i Hollywood för att skapa nya affärer. Jag ser detta som ett enormt steg framåt och helt i linje med vår strategi mot att etablera oss som en stark partner mot filmindustrin, säger Peter Levin, Koncernchef och VD Bublar Group.

Filmen utspelar sig i Östafrika på 1920-talet och handlingen kretsar kring den äventyrlige afroamerikanska revolvermannen Gordon Hemingway, som slår följe med den Etiopiska krigarprinsessan Zenebé för att rädda en kidnappad kunglighet från en uråldrig ondska.

Läs Netflix pressrelease här

 
För mer information kontakta:

Oliver Oftedal, Producer
oliver.oftedal@infiniteentertainment.se Telefon: +1 310 745 7827

Tom Olsson, Executive Producer
e-mail: tom.olsson@goodbyekansas.com Telefon: 070 783 33 55

Peter Levin, Koncernchef och VD Bublar Group,
email: peter.levin@goodbyekansas.com Telefon: 073 041 63 93 

Bublar Group
Bublar Group AB (publ) är Nordens ledande noterade bolag inom visualisering och XR-teknologi. Företaget utvecklar produkter och lösningar baserade på avancerad teknologi; Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR), VFX produktion, Cinematics, Performance capture & scanning, Digital Humans och Real Time animation.

Koncernen har världsledande bolag som kunder inom TV, film, streaming, spel, industri och e-handel. I företaget ingår dotterbolagen Goodbye Kansas (inkl. Infinite Entertainment), Vobling, Sayduck, Virtual Brains (inkl. Plotagon). Bublar har huvudkontor i Stockholm samt kontor i London, Helsingfors, Vilnius, Hamburg, Belgrad, Los Angeles och Manila. Företaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop, and Play

Bolaget har G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, Stockholm, email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?