1515
Annons
First Venture Sweden AB tecknar aktier i Alelion Energy Systems AB till ett värde om cirka 15 Mkr

First Venture Sweden AB (publ) har tecknat aktier i Alelion Energy Systems ABs (publ) nyemission till ett värde om cirka 15 MSEK, motsvarande cirka 5 procent av aktierna, till en teckningskurs om 1,04 kr per aktie. Teckningskursen motsvarar en rabatt om ca 11,9 procent räknat på den volymviktade genomsnittskursen på Nasdaq First North Growth Market under handeln per 2021-11-30. Alelion Energy Systems AB är en heltäckande batterileverantör som erbjuder allt ifrån förstudier och design till drivande av certifieringsprocesser, optimering och montering. Genom sitt erbjudande möjliggör Alelion övergången till hållbar energi för sina kunder (www.alelion.com).

"Vi ser Alelion som en central aktör i omställningen till hållbar energi och är glada över att ha tilldelats en relativt stor del av den övertecknade emissionen. Alelion har redan idag ett starkt och brett erbjudande, och vi ser positivt på att emissionslikviden huvudsakligen kommer nyttjas till att tillvarata den prognostiserade efterfrågan, främst genom en ökad kapacitet på utvecklingsresurser och leveransförmåga samt en utökning av försäljningsorganisationen." David Wendel, VD First Venture Sweden AB.

"Jag är både stolt och glad att ha fått First Venture som en av våra större och aktiva ägare. Vi har följt deras resa och framgångsrika investeringar under en längre tid och känner att de passar väl in i vår ägargrupp." - Alf Blomqvist, styrelseordförande Alelion Energy Systems AB

För vidare information, vänligen kontakta:
David Wendel, VD First Venture Sweden AB
Tel: +46 72356 27 97
E-post: david.wendel@first-venture.se

Om First Venture Sweden AB (publ)

First Venture investerar i starka entreprenörsteam inom teknik, hälsa och hållbarhet. Bolaget
investerar i både onoterade och noterade tillväxtbolag och är en långsiktig, aktiv ägare med ett nära samarbete med entreprenörsteamen i portföljbolagen. Bolaget har sitt säte i Stockholm.

First Venture-aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market och handlas under kortnamnet FIRST B. Ytterligare information finns på bolagets hemsida; www.first-venture.se.

Certified Advisor är Redeye AB+46 8 121 576 90; E-post: certifiedadviser@redeye.se

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera