1515
Ambea utser Mark Jensen till ny vd och koncernchef

Styrelsen i Ambea (publ) har utsett Mark Jensen till ny vd och koncernchef. Mark som är 49 år kommer närmast från en roll som vd och nordisk chef för MTR Nordic AB. Mark har under ett decennium haft en rad ledande befattningar inom Carlsberg, bland annat som vd under 6 år för Carlsberg i Sverige. Mark har arbetat i många roller inom Netto gruppen där han som ett exempel startade och byggde upp den svenska verksamheten. Mark är ursprungligen dansk men har arbetat i Sverige i 15 år.

- Vi är glada över att Mark med sin stora kunskap i att bygga företag, kommersiella fokus och långa erfarenhet av utspridd serviceverksamhet har accepterat att ta på sig uppgiften som vd och koncernchef för Ambea. Hans kunskap i att arbeta på uppdrag av offentlig sektor inom MTR är betydelsefull samtidigt som hans ledaregenskaper och långa erfarenhet av linjeroller på olika nivåer både i Sverige, Norden och internationellt är viktiga styrkor. Hans utgångspunkt är kundnytta och kundens behov och han drivs av att förbättra och utveckla.

- Ambeas strategi bygger på fortsatt tillväxt både organiskt och genom förvärv. Företaget måste säkra kompetensförsörjningen genom att utveckla ledarskap och företagskultur. Vårt kvalitets- och innovationsarbete är avgörande för att möta individernas och samhällets behov av hållbara lösningar. Styrelsen är övertygad om att Mark har alla förutsättningar att vidareutveckla Ambea under kommande år, säger Lena Hofsberger, styrelseordförande i Ambea.

- Det är med stor glädje och energi som jag accepterat detta uppdrag. Utvecklingen av omsorgssektorn i Skandinavien ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag är stolt över att få arbeta med ett område som är så viktigt för hela samhället och för de enskilda individerna och deras anhöriga. Jag för med mig erfarenheter och kunskap från flera branscher och från olika länder, inom den offentliga sektorn har erfarenheten av tåg- och tunnelbanedrift och den politiska miljön varit väldigt berikande. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare i Ambea få fortsätta att utveckla en ännu bättre omsorg, kommenterar Mark Jensen.

Mark Jensen ersätter Fredrik Gren som lämnar bolaget vid årsskiftet. Styrelsen har utsett Benno Eliasson, CFO i Ambea till tillförordnad vd och koncernchef fram till dess att Mark tillträder vilket senast sker den 1 juni 2021.

Ambea AB (publ)

Denna information är sådan som Ambea är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2020-11-29 18:00 CET.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?