1515
Annons
Penser Access: Starkt resultat i utmanande miljö - ITAB Shop Concept

Imponerande Q1'22
ITAB rapporterade en EBIT på 92 mkr (102), 113 mkr (116) exklusive jämförelsestörande poster för Q1'22. Organisk tillväxt på 11% var imponerande, en kombination av en stark underliggande efterfrågan och prishöjningar. Kassaflödet var åt det svagare hållet, -94 mkr då bolaget fortsätter att normalisera rörelsekapitalet efter pandemin samt väljer att prioritera en god leveransförmåga framför låg kapitalbindning.

One ITAB skiftar från kostnadsbesparingar till tillväxt
Vi anser att ITAB fortsätter sin resa mot en mer lönsam och mer snabbväxande aktör. One ITAB går nu in i en ny fas där fokus skiftar från kostnadsbesparingar till att bygga nya förmågor och därmed driva upp tillväxten. Vi ser även positivt på att bolaget fortsätter att förvärva, under kvartalet har Checkmark (Finland), med en omsättning på ca EUR 12m enligt bolaget, lagts till portföljen.

Lågt värderad och positiva effekter av återöppnade samhällen efter pandemin
Vi gör inga prognosförändringar och behåller vårt motiverade värde på 25,5-26,5. ITAB framstår som lågt värderat på DCF och multiplar. Bolaget bör gynnas av en förbättrad tillväxt när handeln normaliseras efter pandemin. I kombination med One ITAB, som transformerar bolaget till detaljhandelns ledande lösningsleverantör, skapar det en bra plattform för framtida tillväxt.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 11-05-2022 kl. 08:58: https://docs.penser.se/a/2783/ITAB_Q1_2022.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera