1515
Bublar Group AB (publ): Mobilspelet Hello Kitty AR: Kawaii World lanseras globalt 2021

På grund av den osäkerhet som råder till följd av Covid-19, har Sanrio, tillsammans med Bublar Group, beslutat att flytta den globala lanseringen av Hello Kitty AR: Kawaii World till 2021.

Med tanke på situationen med nedstängningar och olika restriktioner i länder och marknader, är en global lansering under dessa förhållanden inte lämplig. Även om marknaderna nu lättar på sina restriktioner och långsamt öppnar upp, är det fortfarande ett osäkert läge under en tid framöver. Den ändrade lanseringstidpunkten gör att möjliga intäkter senareläggs men också att planerade marknadsföringskostnader skjuts framåt och inte kommer att belasta resultatet för 2020.

Hello Kitty AR: Kawaii World är ett platsbaserat mobilspel med förstärkt verklighet som spelarna behöver vara utomhus för att spela. I tillägg till själva spelupplevelsen uppmuntrar spelet till samarbete och rörelse genom att leta upp och interagera med Sanrios karaktärer på platser i omgivningen.

"Med tanke på den nuvarande situationen med Covid-19 har vi ett stort ansvar från båda företagen gentemot våra framtida spelare att inte öka spridningen av viruset och samtidigt lansera och marknadsföra ett mobilt platsbaserat spel med funktioner som inte går i linje med riktlinjer som att hålla avstånd och att samlas i grupper. Vi vill att Hello Kittys fans och framtida spelare ska känna sig trygga och vara trygga" säger Magnus Granqvist, VD Bublar Groups spelstudio Virtual Brains.

Mer info om Sanrios uttalande om Covid-19 finns på:
Message to the Sanrio Community regarding COVID-19 (https://www.sanrio.com/pages/message-to-the-sanrio-community-regarding-covid-19-updated-03162020)

För Bublars MMORPG spel Otherworld Heroes kommer lansering att göras successivt på utvalda marknader så snart situationen tillåter.

Om Sanrio®
Sanrio, som är ett globalt livsstilsvarumärke mest känt för popikonen Hello Kitty®, och hem till många andra älskade karaktärer och varumärken inklusive Chococat™, My Melody™, Badtz-Maru™, Keroppi™, Gudetama™ och Aggretsuko™, firar sitt 60-årsjubileum i år. Sanrio grundades på filosofin "Small Gift, Big Smile ®" - att en liten gåva kan ge lycka och vänskap till människor i alla åldrar. Sedan 1960 har denna filosofi fungerat som inspiration för att erbjuda kvalitetsprodukter, tjänster och aktiviteter som inspirerar till unika produkter och upplevelser över hela världen. Idag finns Sanrios legendariska bredd av produkter i över 130 länder i nationella butikskedjor och i Sanrio boutiquer. Om du vill veta mer om Sanrio, besök www.sanrio.eu  och följ på Facebook, Instagram och Twitter - @sanrio,@hellokittyeuoch @gudetama
 

För mer information kontakta:

Magnus Granqvist, VD Bublar Groups spelstudio Virtual Brains
email: magnus.granqvist@bublar.com,Telefon:  +46 73 331 17 76

Maria A Grimaldi, Koncernchef och VD, Bublar Group,
email: maria.grimaldi@bublar.com,Telefon:  +46 70 828 38 34
 

Viktig information
Denna information är sådan information som Bublar Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 juni 2020 kl. 08.30 CET.

 

Bublar Group

Bublar Group AB (publ) är nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck och Virtual Brains. Nyligen förvärvades Goodbye Kansas som skapar prisvinnande visuella upplevelser för film/TV, spel och reklam.

Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop, and Play.

Bolagets aktie (BUBL) handlas på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med
G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm,
email: ca@gwkapital.se,tel. 08-503 000 50

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?