1515
Goodbye Kansas etablerar IP-bolaget Infinite Entertainment i Los Angeles

Bublars dotterbolag Goodbye Kansas etablerar produktions- och IP-bolaget Infinite Entertainment i Los Angeles. Bolaget skapar, förvärvar och förvaltar immateriella rättigheter (”IP”) för utveckling av film och TV med fokus på projekt med extraordinära världar och karaktärer, i berättelser riktade mot en internationell publik. Infinite Entertainment är etablerat i Stockholm och London samt nu också i Los Angeles, USA.

Infinite Entertainment har redan flera projekt under utveckling, vars gemensamma nämnare bland annat är att de alla kommer att innehålla avancerade visuella effekter. Bland dessa projekt återfinns en äventyrsfilm producerad tillsammans med Watchmen-producenten Lloyd Levin & Beatriz Levin för ett av de största streamingbolagen, en science fiction-äventyrsserie från den världskända konceptutvecklaren Andrée Wallin (vars produktioner inkluderar Star Wars: Episode VII - The Force Awaken & Rogue One: A Star Wars Story) samt en science fiction thriller baserad på en originalberättelse från den välrenommerade konstnären och författaren Simon Stålenhag, vars konstbok Tales from the Loop blev en hyllad TV-serie för Amazon som släpptes tidigare i år.

-Tanken bakom Infinite Entertainment är att utveckla originalberättelser och IP som vi antingen skapar internt eller i samproduktion med andra kreatörer och partners. Vi samarbetar med författare, regissörer och konceptillustratörer både i Europa och USA för att hitta fantastiska projekt med ett unikt visuellt uttryck och storytelling som vi kan ta till en internationell publik. Just nu har vi sex olika projekt under aktiv utveckling, säger Tom Olsson, Head of Production på Infinite Entertainment. 

I samarbete med internationella utvecklings- och produktionspartners hanterar Infinite Entertainment varje internt och samproducerat projekt genom varje fas av utveckling, finansiering och produktion. Med närvaro i Europa och USA arbetar bolaget med en mängd olika distributionspartner på både lokal och global nivå, och utvecklar projekt både med mindre partners samt större internationella studios. Infinite är ett litet, kostnadseffektivt bolag som tar tillvara Goodbye Kansas samlade kompetens.

-Jag är mycket glad att Infinite Entertainment nu också etableras i Los Angeles. Vi ser flera affärsmöjligheter för Infinite där affärsmodellen baseras på projekt- och royaltyintäkter för egna IP:n, i tillägg till Goodbye Kansas ordinarie verksamhet. Vi kan erbjuda filmskapare en partner med tillgång till några av de bästa artisterna i branschen och utveckla unika originalberättelser, säger Maria A. Grimaldi, Koncernchef och VD Bublar Group

-Goodbye Kansas skapades baserat på idén om att skapa ett ”Universe for Artists” för att arbeta med ikoniska karaktärer och berättelser inom populärkultur, och Infinite Entertainment är en naturlig del av den visionen. Det är vitalt för oss att Infinite har en närvaro i Los Angeles där vi kan presentera våra projekt för Hollywoods största studios. Vi har möjlighet att skapa strategiska partnerskap med andra framgångsrika producenter och jobba med några av världens bästa filmskapare, säger Peter Levin, VD på Goodbye Kansas.

Goodbye Kansas fick nyligen den svenska regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar. Syftet är att lyfta fram bredden av den kulturella och kreativa industrin, och dess bidrag till svensk export, och Sverige som ett innovativt och kreativt land.

För mer information kontakta:

Maria A Grimaldi, Koncernchef och VD, Bublar Group, email:
maria.grimaldi@bublar.com Telefon:  070 828 38 34

Peter Levin, VD och grundare i Goodbye Kansas, email:
peter.levin@goodbyekansas.com Telefon: 073 041 63 93 

Bublar Group
Bublar Group AB (publ) är Nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck och Virtual Brains samt Goodbye Kansas. Goodbye Kansas skapar visuellt innehåll för de ledande aktörerna inom spel-, film/TV- och streamingindustrin och erbjuder tjänster inom bland annat VFX/animation, Digital Humans och Performance Capture. Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop, and Play.

Bolaget har G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, Stockholm, email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50.
 

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?