1515
Annons
NP3 Fastigheter förvärvar fastigheter för 133 miljoner kronor

NP3 Fastigheter AB ("NP3") har i fem transaktioner förvärvat fem fastigheter till ett fastighetsvärde om 133 miljoner kronor och avyttrat sex fastigheter till ett fastighetsvärde om 256 miljoner kronor.

De förvärvade fastigheterna, med primärt ändamål för industri och handelsändamål, är belägna i Karlstad och Sundsvall. Den uthyrningsbara arean uppgår till 9 800 kvadratmeter med en tomtareal om 49 900 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till 10,9 miljoner kronor och uthyrningsgraden uppgår till 100 procent. Den genomsnittliga durationen för fastigheterna uppgår till 4,1 år. Två av fastigheterna som är belägna i Sundsvall har tillträtts. Övriga tre fastigheter som är belägna i Karlstad tillträds under fjärde kvartalet 2021.

NP3 har som en del i sin fortlöpande renodling av sin fastighetsportfölj avyttrat sex fastigheter primärt för kontorsändamål till ett fastighetsvärde om 256 miljoner kronor. Tre av fastigheterna är belägna i Skellefteå, en i Östersund, en i Jönköping och en i Karlskoga. Hyresvärdet för de avyttrade fastigheterna uppgår till 22,1 miljoner kronor med en uthyrbar area om 24 400 kvadratmeter och en genomsnittlig uthyrningsgrad uppgående till 89 procent.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?