1515
Avtal om ägarspridning med Aprendere Skolor

Dividend Sweden har ingått ett avtal med Aprendere Skolor AB (publ), att genom utdelning ägarsprida aktier och teckningsoptioner för ca 6,6 MSEK i bolaget. Samtidigt har Dividend Sweden tecknat units (aktier och teckningsoptioner) för ca 3,3 MSEK i Aprendere.

AVTAL OM ÄGARSPRIDNING MED APRENDERE SKOLOR

Dividend Sweden har ingått ett avtal med Aprendere Skolor AB (publ), att genom utdelning ägarsprida aktier och teckningsoptioner för ca 6,6 MSEK i bolaget. Samtidigt har Dividend Sweden tecknat units (aktier och teckningsoptioner) för ca 3,3 MSEK i Aprendere.

Aprendere skolor bedriver verksamhet inom grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola, gymnasieskola och HVB-hem med grundskola. Företaget grundades år 2008 i samband med att grundskolan Skolgrunden förvärvades. Skolor har sedan successivt startats från grunden eller förvärvats. Aprendere har för närvarande ca 900 elever och 240 medarbetare. Merparten av skolorna är belägna i Stockholms län med omnejd men bolaget har även verksamhet i Anderstorp i Småland samt i Falköping i Västra Götaland. För mer information besök https://aprendereskolor.se/. Handel med bolagets aktier och teckningsoptioner på Nasdaq First North Growth Market förväntas inledas den 28 september 2021.

"Aprendere Skolor har som målsättning att växa i snabb takt genom förvärv och en listning av bolagets aktier på Nasdaq First North kommer synliggöra bolagets verksamhet, stärka vårt varumärke och skapa större möjligheter för snabb tillväxt. Genom vårt samarbete med Dividend Sweden kommer vi nå en stor ägarkrets samtidigt som Dividend Sweden blir aktieägare i Aprendere", säger Lars Tunberg, VD för Aprendere Skolor.

"Vi är mycket nöjda med att både kunna investera och ägarsprida aktier i Aprenderre Skolor, som vuxit snabbt till en omsättning nära 200 MSEK med rörelseresultat överstigande 11 MSEK. En marknadsnotering av bolagets aktier för att fortsätta tillväxten tilltalar oss som investerare samtidigt som en ägarspridning till Dividends aktieägare kommer gynna likviditeten i Aprenderes aktie vid listningen", säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

Detta är sådan information som Dividend Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 september 2021, kl 16:00 CEST.

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindén, VD, bo.linden@dividendsweden.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
210916-Aprendere.pdf

Dividend Sweden AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar och genomför finansieringslösningar till mindre bolag, noterade eller på väg att bli det, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Source: beQuoted
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?