Annons
Kindred Group: Kindred redovisar nyckeltal för ansvarsfullt spelande i Sverige

Hösten 2022 tog ATG, Kindred och Svenska Spel initiativet till att offentliggöra nyckeltal för sitt spelansvarsarbete på den svenska marknaden. Nyckeltalen, som dessa tre bolag halvårsvis rapporterar till Spelinspektionen, visar andelen kunder som kontaktats till följd av riskfyllt spelande samt effekten av dessa kontakter.

Arbetet med ansvarsfullt spelande är en av stöttepelarna i Kindred Group plc:s (Kindred) hållbarhetsarbete. Hösten 2022 kom de svenska licensierade operatörerna ATG, Kindred och Svenska Spel överens om att offentligt rapportera gemensamma nyckeltal gällande riskfyllt spelande och som bolagen ämnar informera Spelinspektionen om halvårsvis. Detta görs för att öka kännedomen och kunskapen om hur bolagen arbetar med ansvarsfullt spelande. Bolagen hoppas att flera operatörer i spelbranschen börjar redovisa samma nyckeltal och därigenom bidra till en mer transparent och faktabaserad dialog.

"Beslutet att tillsammans med ATG och Svenska Spel öppet redovisa viktig data om kunders spelbeteende kommer i tillägg till vår "resa mot noll" att underlätta för omgivningen att följa och förstå hur vi, med hjälp av regelverk, teknik, forskning samt mänsklig kontakt arbetar för att motverka spelproblem. Vi anser att en mer faktabaserad och öppen dialog bidrar till en mer hållbar bransch och hoppas att andra operatörer följer efter", säger Henrik Tjärnström, vd och koncernchef för Kindred Group.

Andelen aktiva kunder som kontaktats till följd av 0.5%*
misstänkt eller identifierat riskfyllt spelande (av totala
antalet aktiva kunder)
Andelen kontaktade kunder som minskat sitt spelande 76.8%*
Hur mycket dessa kunder i genomsnitt minskat sitt spelande 75.5%*
(i insättningar)
Andelen kontaktade kunder som valt att självexkludera från a. 1.4%*b. 0.5% *
Kindreds plattform
a. kortare än sex månader
b. längre än sex månader

* Gäller svenska marknaden under perioden 1 juli till 31 december 2022

 Motsvarande nyckeltal för ATG finner man här (https://omatg.se/media#/)  (https://omatg.se/media#/)och för Svenska Spel här (https://om.svenskaspel.se/nyckeltal).

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera