1515
Sveriges regering nominerar Goodbye Kansas till exportpris

Bublars dotterbolag Goodbye Kansas har nominerats till Regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna 2019. De nominerade ska vara verksamma inom någon av de kulturella och kreativa näringar där Sverige och svenska företag utmärker sig internationellt.

- Det är hedrande att vår expanderande bransch uppmärksammas, inte minst för att vår verksamhet är så intimt sammankopplad med många av Sveriges främsta kreativa näringar. De digitala teknologier vi jobbar med används inom både film, TV, spel, musik och konst, och ändå har vi bara sett början på vad företag som vi kan göra för att ytterligare flytta fram Sveriges position inom dessa områden internationellt, säger Peter Levin, VD på Goodbye Kansas.

- Jag är oerhört glad över nomineringen och att vara en del av att lyfta Sverige internationellt. Goodbye Kansas digitala produktioner har uppmärksammats och fått fina utmärkelser internationellt tack vare våra kreativa fantastiska talanger och den teknologiska höjd som företaget har, säger Maria Grimaldi, Koncernchef och VD, Bublar Group.

Priset instiftades 2018 för att uppmärksamma och lyfta fram personer eller företag som bidrar till både svensk export och en stärkt Sverigebild i utlandet. De nominerade ska vara verksamma inom någon av de kulturella och kreativa näringar där Sverige och svenska företag utmärker sig internationellt som arkitektur, dataspel, design, film och TV-produktion, fotografi, konst, litteratur, media- och marknadskommunikation, mode eller scenkonst.

Goodbye Kansas är ett av fem nominerade företag. Priset annonseras och delas ut av utrikeshandelsminister Anna Hallberg i en ceremoni i Arvfurstens palats den 23 oktober.
Länk till regeringens pressmeddelande: 
https://www.regeringen.se/artiklar/2020/10/nomineringar-till-regeringens-exportpris-for-de-kulturella-och-kreativa-naringarna-2019/

För mer information kontakta:

Maria A Grimaldi, Koncernchef och VD, Bublar Group, email:
maria.grimaldi@bublar.com,Telefon:  070 828 38 34

Peter Levin, VD och grundare i Goodbye Kansas, email:
peter.levin@goodbyekansas.com Telefon: 073 041 63 93 

Bublar Group 

Bublar Group AB (publ) är Nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom
E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck och Virtual Brains samt Goodbye Kansas som nyligen förvärvades. Goodbye Kansas skapar visuellt innehåll för de ledande aktörerna inom spel-, film/TV- och streamingindustrin och erbjuder tjänster inom bland annat VFX/animation, Digital Humans och Performance Capture. Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop and Play.


G&W Fondkommission är bolagets Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm,
email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?