1515
Annons
Första installationen av YOUNiQ i USA

Precise meddelar idag att bolaget har tecknat ett kommersiellt avtal med Clarkson University för installationen av Precise YOUNiQ för access till faciliteter i företagsinkubatorn North Country Incubator – en del av Clarksons Shipley Center for Innovation. Efter installationen kommer de 12 företagen som idag är hyresgäster till inkubatorn, med ett totalt antal anställda om cirka 150 personer, att ha tillgång till systemet som möjliggör åtkomst till lokaler genom ansiktsigenkänning istället för traditionella nycklar eller nyckelkort.

”Vi har arbetat nära Clarkson University sedan förvärvet av NexID 2017 och har genomfört flera pilotprojekt tillsammans. Vi är därför särskilt glada över att North Country Incubator nu har beslutat att uppgradera sitt passagesystem med YOUNiQ. Hyresgästerna, varav de flesta utvecklar och äger känslig IP, kommer nu att ha åtkomst till sina lokaler på ett säkrare och bekvämare sätt än någonsin tidigare”, säger Mark Cornett, Senior Sales Director på Precise.

Precise YOUNiQ integrerar ansiktsigenkänning med passagesystem för att bekvämt och säkert kunna hantera access till faciliteter. Tekniken bakom produkten baseras på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom dess unika ansiktsdrag.

”På Clarkson drivs vi av innovation och entreprenörskap, och vi arbetar intensivt för att stödja de företag som finns i vår företagsinkubator. Framväxande tekniker som YOUNiQs ansiktsigenkänning är ett spännande verktyg med potential att förändra hur vi gör affärer”, säger Tony Collins, President, Clarkson University.

Om North Country Incubator
North Country Incubator (NCI) hjälper små och tidiga företag att nå sin fulla potential. Det sponsras och hanteras genom ett gemensamt partnerskap mellan Clarkson Universitys Shipley Center for Innovation och New York State Hot Spot Program.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?