1515
Annons
Footway Group AB: Footway Group förvärvar Grand Shoes

Footway Group AB ("Footway Group") förvärvar tillgångarna i Grand Shoes genom ett så kallat inkråmsförvärv. Grand Shoes är en specialiserad e-handlare med fokus på skor och kläder i större storlekar. Förvärvet går i linje med Footway Groups strategi att expandera sin multistore-plattform med nischade onlinebutiker som delar gemensam backend-funktionalitet i syfte att dra fördel av skalbarhet och synergier.

Grand Shoes erbjuder skor från storlek 47 och uppåt och har sedan starten byggt upp en stark position i sin nisch genom tydligt fokus på ett attraktivt produktutbud och hög kundnöjdhet. Butikens ambition att vara i framkant genom hela köpresan återspeglas i ett snittbetyg på 4,9 hos TrustPilot. I dagsläget levererar Grand Shoes till de nordiska länderna, men genom att integreras i Footways plattform kommer butiken med stöd från den gemensamma funktionaliteten kunna bygga sitt varumärke och sälja sina produkter på 24 marknader i Europa.
"Grand Shoes är ett starkt nischvarumärke med kundnöjdhet i absolut toppklass. Butiken är en perfekt matchning med vår plattform där lokala e-handelsaktörer får helt nya förutsättningar att enkelt expandera i Europa", säger Daniel Mühlbach, VD för Footway Group. "Det känns otroligt roligt att välkomna en så driven entreprenör som Fredrik till vårt team."
"Det känns fantastiskt att nu vidga Grand Shoes koncept och effektivt växla upp från 4 till 24 dedikerade marknader på ett sätt där vi kan leverera den lokala kundnöjdheten och relevansen ut i världen. Den infrastruktur, kraft och entreprenöriella anda som finns hos Footway Group ger Grand Shoes optimala förutsättningar framåt", säger Fredrik Hammarqvist, grundare av Grand Shoes.
Tillgångsförvärvet är en del av Footways Groups marknadsstrategi och finansieras inom den löpande marknadsföringsbudgeten. Tillträde sker under sommaren 2022.
 

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?