Misen Energy AB: Misen erbjuder Ukraina föhandlingslösning av tvisten relaterad till införandet av 70%-ig skatt på utvinning av naturtillgångar

Misen Energy AB (publ) och det delägda dotterbolaget Misen Enterprises AB (gemensamt "Misen") har den 16 februari 2021 erbjudit Ukrainas regering en sista möjlighet att lösa den tvist som Misen underrättat Ukrainas regering om den 5 oktober 2015. En utebliven uppgörelse inom de närmaste 30 dagarna kommer att resultera i att Misen i enlighet med artikel 8 i investeringsskyddsavtalet mellan Sverige och Ukraina från 1995 hänskjuter tvisten till ICSID.

Misen underrättade den ukrainska regeringen den 5 oktober 2015 om den tvist som hänför sig till brott mot Misens rättigheter och den skada som uppkommit till följd av införandet av en avgift om 70 % på gaspriser upp till 5 000 meters djup.

Som tidigare meddelats motsvarar den ersättning Misen erhållit från JSC Ukrgasvydobuvannya i skiljeförfarande SCC nr V 2016/114 Misens andel av kostnaderna för den gemensamt ägda utrustningen enligt JAA No. 3. Denna ersättning motsvarar emellertid inte Misens andel av goingconcern-värdet vid tidpunkten då den oskäliga avgiften infördes på Joint Activity, vilket ledde till att JAA No. 3 upphörde.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?