1515
Annons
Pinpoint Estimates: SaveLend Group inleder samarbete med estimattjänsten Pinpoint

Fintechbolaget SaveLend Group AB inleder ett samarbete med estimatplattformen Pinpoint Estimates för att fånga upp de bredare marknadsförväntningarna. Pinpoint är en öppen plattform som sammanställer marknadsförväntningar inför noterade bolags helårs- och delårsrapporter.

– SaveLend Group noterades den 9 juni 2021 och vi befinner oss på en förtroendemarknad där vi hanterar våra investerares pengar. Transparens är ett av våra ledord och en grundförutsättning för att verka i en noterad miljö. Tillsammans med Pinpoint får vi nu möjlighet att tillföra insikter om var den aktieintresserade målgruppens förväntningar på oss ligger, mer än enbart genom aktiekursreaktioner. Vi ser det som ett bra sätt att få feedback på hur vi kommunicerar, säger Lina Brattström, Head of Communications på SaveLend Group.

Genom Pinpoint kan SaveLend Group kontinuerligt få sammanställningar av bredare marknadsförväntningar och därigenom få insikter om hur den breda allmänheten tar emot och uppfattar händelser kring bolaget. Samarbetet inleds omedelbart, vilket innebär att vem som helst nu genom några mycket enkla steg kan bidra med sin förväntansbild inför SaveLend Groups kommande rapporter från och med idag.
Genom att lämna estimat skapas snittförväntningar, ett viktat snittvärde (konsensusestimat) som tas fram med hjälp av algoritmer, samt en referenspunkt som görs tillgänglig för alla som vill ta del av den. Bolaget uppmanar nu alla sina aktieägare och intressenter att bidra med sin förväntansbild inför rapporterna för att skapa en ökad transparens både för bolaget och andra personer.

– Vi ser fram emot att bidra till en tvåvägskommunikation mellan SaveLend Group och den breda allmänheten för att skapa en tydlig förväntansbild och ökade insikter om hur information tas emot och tolkas, säger Robin Berglund, CRO på Pinpoint.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera