1515
Annons
Tessin fortsätter leverera avkastning till sina medlemmar – utbetalar totalt 62,5 MSEK i mars

Stockholm, Sverige - Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN) meddelar att man i mars 2022 har betalat ut totalt 62,5 MSEK till sina medlemmar som investerat via plattformen. Av det totala beloppet utgör 57 MSEK utlånat kapital och 5,5 MSEK ränta på kapitalet. Den genomsnittliga avkastningen på samtliga avslutade fastighetslån sedan starten 2014 uppgår per den sista mars 2022 till 9,13 procent.

I mars 2022 betalades cirka 62,5 MSEK ut till Tessins medlemmar. Det utbetalade kapitalet stiger i takt med att det förmedlade kapitalet stiger och sedan starten 2014 har Tessin förmedlat mer än 4 miljarder kronor till 351 fastighetsprojekt. Av det totala investerade kapitalet har cirka 2,9 miljarder kronor utbetalats med i snitt 9,13 procent avkastning.

Att vi strax efter det första kvartalets slut passerade 4 miljarder kronor i förmedlat kapital och snart återbetalt 3 miljarder kronor inklusive ränta är ett starkt kvitto på att vårt erbjudande är eftertraktat, säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding.

Tessins målsättning är att fortsätta växa organiskt genom att erbjuda en kombination av intressanta investeringserbjudanden och finansieringslösningar på fastighetsmarknaden. Kapitalet från Tessins medlemmar har bland annat möjliggjort byggnationen av fler än 7 000 bostäder och hundratals kommersiella lokaler.

Fakta Tessin

Antal medlemmar: 59 245 st

Antal kapitalresningar: 351 st

Rest kapital: 4,1 miljarder SEK

Återbetalt kapital: 2,9 miljarder SEK*

Genomsnittlig avkastning: 9,13 procent**

*Siffran inkluderar investerat kapital samt avkastning som betalats ut till Tessins medlemmar.

**Den genomsnittliga avkastningen baseras på den viktade årsavkastningen för samtliga avslutade lån på Tessins plattform inklusive kreditförluster.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera