1515
Annons
First Venture Sweden AB tecknar aktier i Cling Systems AB till ett värde om cirka 8,6 Mkr

First Venture Sweden AB (publ) har avtalat om att teckna aktier i Cling Systems ABs kommande nyemission till ett värde om cirka 8,6 mkr, motsvarande cirka 9,8 procent av aktierna i bolaget. Genom emissionen, som har en total emissionslikvid om ca 21 mkr, blir First Venture tillsammans med San Fransisco-baserade Trucks Venture Capital största externa ägare i bolaget.

Cling Systems har utvecklat en plattform för intelligent insamling och handel med litiumjonbatterier. Cling Systems plattform bidrar till att skapa ett ekosystem för litiumjonbatterier, som möjliggör optimal återvinning och återanvändning av batterier i stor skala. Läs mer på www.clingsystems.com.

"För att klara omställningen till hållbar energi utan att orsaka stora ekologiska, sociala och geopolitiska utmaningar är det avgörande att undvika brytande av nya mineraler och istället återvinna material som redan är en del av vårt industriella system. Genom Clings plattform skapas ett ekonomiskt system kring återvinning som är unik i sitt slag och som möjliggör ett revolutionerade sätt att tillvarata använda litiumjonbatterier." - David Wendel, VD på First Venture

"We believe the future of transportation will require zero emissions, but we can't get there if we're only putting new batteries into the ecosystem. We're excited about the potential for Cling Systems to connect the full ecosystem of players so we're using batteries and their components in the most effcient way" - Reilly Brennan, General Partner at Trucks Venture Capital

"Vi är i början av en historisk systemförändring där hållbar energi är fundamental för vår planets välstånd och människans framtid. Denna förändring drivs av innovation och de som vågar tro på den. Jag är hedrad, exalterad och redo att fortsätta möjliggöra cirkulära energisystem tillsammans med ett otroligt team av investerare från hela världen, lett av First Venture och Trucks VC." - William Bergh, VD på Cling Systems AB

För vidare information, vänligen kontakta:

David Wendel, VD First Venture Sweden AB Tel: +46 72 356 27 97
E-post: david.wendel@first-venture.se

Om First Venture Sweden AB (publ)

First Venture investerar i starka entreprenörsteam inom teknik, hälsa och hållbarhet. Bolaget investerar i både onoterade och noterade tillväxtbolag och är en långsiktig, aktiv ägare med ett nära samarbete med entreprenörsteamen i portföljbolagen. Bolaget har sitt säte i Stockholm.

First Venture-aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market och handlas under kortnamnet FIRST B. Ytterligare information fnns på bolagets hemsida; www.first-venture.se.

Certified Advisor är Redeye AB+46 8 121 576 90; E-post: certifiedadviser@redeye.se

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera