1515
Annons
Tessins passerar 3,5 miljarder kronor i rest kapital

Stockholm, Sverige - Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN) – Nordens ledande digitala investeringsplattform för fastighetsprojekt fortsätter växa och passerar 3,5 miljarder kronor i förmedlat kapital. Intresset för fastighetslån hos Tessins medlemmar är fortsatt mycket stort och investeringsmöjligheterna som presenteras på plattformen fulltecknas på kort tid. Sedan starten 2014 har Tessins medlemmar finansierat över 320 svenska fastighetsprojekt, allt ifrån bostäder till närings- och logistikfastigheter.

Aktiviteten på Tessins investeringsplattform håller ett fortsatt högt tempo och Tessins medlemmar är fortsatt mycket intresserade av de investeringsprodukter Tessin erbjuder, vilket visas genom det stora intresse för nya projekt som lanseras. Totalt har Tessin förmedlat mer än 3,5 miljarder kronor i kapital från Tessins medlemmar till svenska fastighetsprojekt. Av det förmedlade kapitalet har cirka SEK 2,5 miljarder återbetalats med en genomsnittlig avkastning om cirka 8,42 procent.

”Jag drivs av att fortsätta skapa värden och avkastning för våra medlemmar, samtidigt som jag med stort engagemang följer utvecklingen av de fastighetsprojekt som lånen möjliggör. Utvecklingen visar att vi och investerarna på vår plattform fångar upp ett stort behov och affärsmöjligheter inom den samhällsviktiga bygg- och fastighetssektorn.” säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding.

Tessins mål är att fortsätta växa genom att bidra till upprätthållandet av byggtakten i Sverige genom att erbjuda kombinationen av intressanta investeringserbjudanden och finansieringslösningar på fastighetsmarknaden. Nyligen lanserade Tessin det digitala fastighetsbolaget Tessin Properties som öppnar upp för ytterligare en tillväxtmarknad och ytterligare en trygg och flexibel investeringsform för plattformens medlemmar och professionella investerare.

”Att äga fastigheter genom Tessin Properties ligger helt i linje med vår strategi att skapa nya intäktsflöden från verksamheter som kompletterar vår kärnaffär samt erbjuda nya investeringsprodukter. Vår konkurrensfördel är tillgången till kapital från våra medlemmar samt en stor mängd investeringsmöjligheter via våra befintliga lånekunder och unika sourcing-teknik.” säger Heidi Wik. ”Vi kan konstatera att intresset för att vara med och utveckla Tessin Properties som en långsiktig fastighetsägare är stort bland våra medlemmar vilket visade sig när vi lanserade den första investeringsmöjligheten genom förvärvet av fastigheten i Härnösand. Jag ser med spänning fram emot att utveckla Tessin Properties fulla potential med stöd av våra medlemmar.”

Tessins digitala fastighetsbolag Tessin Properties förvärvade nyligen sin första fastighet, vilket erbjuder Tessins medlemmar en ny investeringsprodukt med månatliga räntebetalningar.
 
Fakta Tessin
Antal medlemmar: fler än 58 000 st
Antal kapitalresningar: 322 st
Rest kapital: SEK ca 3,6 miljoner
Återbetalt kapital: SEK ca 2,5 miljoner
Genomsnittlig avkastning: 8,42 procent*

*Den genomsnittliga avkastningen baseras på den viktade årsavkastningen för samtliga avslutade lån på Tessins plattform inklusive kreditförluster.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera