1515
Karolinska Developments portföljföretag Aprea Therapeutics expanderar klinisk studie av eprenetapopt för TP53-muterad akut myeloisk leukemi

Karolinska Developments portföljföretag Aprea Therapeutics expanderar klinisk studie av eprenetapopt för TP53-muterad akut myeloisk leukemi

STOCKHOLM, SVERIGE 16 juli 2020. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att dess portföljföretag Aprea Therapeutics har beslutat att utöka rekryteringen av patienter i sin kliniska fas 1-studie som utvärderar eprenetapopt i TP53-muterad akut myeloisk leukemi (AML). Efter att en inledande säkerhetutvärdering nu har genomförts i studien kommer den första expansionsgruppen att utvärdera eprenetapopt i kombination med venetoklax och azacitidin som första linjens behandling av TP53-muterad AML. Aprea Therapeutics planerar också att addera en kohort till studien för att utvärdera eprenetapopt i kombination med azacitidin som första linjens behandling av TP53-muterad AML, baserat på nyligen presenterade resultat från två oberoende kliniska fas 1b/2-studier som genomförts i patienter med TP53-muterad AML.

Den inledande delen av fas 1-studien i AML-patienter utvärderade tolerabiliteten för eprenetapopt i kombination med venetoklax, med eller utan azacitidin, och ingen dosbegränsande toxicitet observerades hos de patienter som erhöll någon av dessa behandlingar. Expansionsdelen av den kliniska studien kommer att inkludera cirka 30 patienter med TP53-muterad AML, vilka ska behandlas med trippelterapin eprenetapopt, venetoklax och azacitidin. Aprea Therapeutics kommer också att utvärdera första linjens behandling med en kombination av eprenetapopt och azacitidin i cirka 30 ytterligare patienter med TP53-muterad AML. Säkerhet och effekt utvärderas i båda patientkohorterna.

Aprea Therapeutics, Inc. är ett biofarmaceutiskt företag som fokuserar på att utveckla och kommersialisera nya cancerterapier som återaktiverar muterat tumörsuppressorprotein, p53. Bolaget har sitt huvudkontor i Boston, Massachusetts, forskningsanläggningar i Stockholm och är noterat på Nasdaq Global Select Market i New York

För ytterligare information, vänligen kontakta:  

Viktor Drvota, vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 73 982 52 02, e-mail: viktor.drvota@karolinskadevelopment.com

Fredrik Järrsten, finansdirektör och vice vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 70 496 46 28, e-mail: fredrik.jarrsten@karolinskadevelopment.com

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB

Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) är ett nordiskt investmentbolag inom life science. Bolaget fokuserar på att identifiera medicinska innovationer och att investera för att skapa och utveckla bolag som vidareutvecklar sådana innovationer till differentierade produkter som kan göra skillnad för patienters liv och generera en attraktiv avkastning till aktieägarna.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga bolag kring forskare som är ledande inom sina respektive vetenskapsområden, med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, samt med finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn, För att skapa bästa möjligheter till framgång byggs företagen med erfarna managementteam och rådgivare och de medfinansieras av professionella life science-investerare.

Karolinska Developments portfölj består av tio bolag inriktade på att utveckla innovativa behandlingsmetoder för sjukdomar som är livshotande eller funktionsnedsättande och andra medicinska tillstånd.

Bolaget leds av ett entreprenörsteam bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom företagsbyggande och med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

För mer information: www.karolinskadevelopment.com.

Bilaga

Source: GlobeNewswire
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?