1515
Annons
Volati AB: Volati fortsätter att växa genom förvärvet av Apisa

Volati har förvärvat samtliga aktier i Apisa S.L, en marknadsledande leverantör i Spanien av lösningar för torkning och lagerhållning av spannmål, foder och biomassa. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till affärsområde Industri och affärsenheten Tornum. Det stärker Tornums erbjudande inom spannmåls- och foderhantering och ger bolaget en starkare marknadsposition i Europa, där den spanska marknaden för spannmålshantering är en av de största. Apisa omsatte cirka 15 miljoner euro under det senaste räkenskapsåret.

Förvärvet av Apisa är Volatis sjätte förvärv under 2021 och årets andra tilläggsförvärv till Tornum. Tornums omsättning på årsbasis har som ett resultat ökat från cirka 450 Mkr till cirka 700 Mkr och bolaget är en av Europas ledande aktörer i sin nisch.

- Tilläggsförvärv till befintliga bolag är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. De förstärker och påskyndar bolagens arbete i enlighet med beslutade strategier och skapar ytterligare värde genom synergier. Vi är glada över att få möjlighet att förvärva spanska Apisa. Förvärvet passar väl in i Tornums europeiska tillväxtstrategi och skapar möjligheter till betydande försäljningssynergier eftersom vi får tillgång till både attraktiva produkter och nya marknader, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri. 

Apisa är ett entreprenörsdrivet företag med cirka 50 anställda och säte i spanska Huesca. Det är en marknadsledande leverantör i sin nisch, både i Spanien och andra utvalda marknader i exempelvis Latin- och Sydamerika. Företaget har en bred produktportfölj inom intressanta produktsegment för spannmåls-, foder- och biomassahantering.

- Jag är mycket glad över att få välkomna Apisa till Tornum. Förvärvet av JPT-Industria tidigare i år har tydligt förstärkt vår position i Norden och vi tar nu steg för att ytterligare förstärka vår europeiska närvaro. Årets båda förvärv är dessutom viktiga för vår satsning mot marknadssegmentet Industri. De kompletterar vår produktportfölj och gör oss till en betydande helhetsleverantör av anläggningar för hantering av såväl spannmål som biomassa, säger Jerker Funnemark, vd för Tornum.

Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och bolaget kommer att konsolideras från juli 2021. Förvärvet bedöms inte ha någon väsentlig effekt på Volatis resultat för 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Andreas Stenbäck, vd Volati AB, 070-889 09 60, andreas.stenback@volati.se
Nicklas Margård, chef affärsområde Industri, 076-200 85 78, nicklas.margard@volati.se

Volati AB (publ)
Engelbrektsplan 1, 114 34 Stockholm
Tel: 08-21 68 40
E-post: info@volati.se
Organisationsnummer: 556555-4317

Om Volati
Volati är en svensk industrigrupp grundad 2003 som består av affärsområdena Salix Group och Industri. Volati förvärvar främst bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Strategin är att bygga vidare på företagens identitet och entreprenörsanda och därtill addera ledarskap, kunskap, processer och finansiella resurser. Volati har verksamhet i 16 länder, cirka 1 500 anställda och en årlig omsättning om drygt 5 miljarder kronor. Volatis stamaktier och preferensaktier är noterade på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.volati.se.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?