Logistic Contractor säljer egenutvecklad logistikanläggning i Stockholm

Logistic Contractor AB, som ingår i Wästbygg Gruppen, har tecknat avtal med Niam AB som via en av sina fonder förvärvar en logistikanläggning under produktion i Farsta söder om Stockholm. Affären genomförs som en forward commitment där Niam AB tillträder fastigheten i samband med färdigställandet under första kvartalet 2022. Köpeskillingen uppgår till cirka 900 mkr.

Byggnaden kommer efter färdigställandet att ha en yta på 36 000 kvm. Den är fullt uthyrd till MatHem som i och med nyproduktionen får en modern och hållbar produktions- och logistikanläggning, väl anpassad till den tillväxtfas som företaget befinner sig i. Den nya anläggningen ska certifieras enligt Miljöbyggnad, där målet är att uppnå guldnivån, och den kommer att drivas av en större solcellsinstallation. I projektet ingår också ett fristående parkeringshus på 9 000 kvm.
– Vi har haft en positiv dialog med Niam under avtalsprocessen och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete under det dryga år som återstår av produktionstiden. Intresset från olika aktörer på logistikmarknaden har varit stort även denna gång, precis som vid tidigare fastighetsförsäljningar. MatHem-fastigheten är den femte egenutvecklade anläggningen som vi säljer i år och vi har därmed avyttrat fastigheter till ett värde av nästan 1,9 miljarder kronor under 2020, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor.
– Med en hög teknisk standard och attraktiv geografisk placering är denna fastighet ett bra tillskott till vår logistikportfölj. Logistic Contractor kommer att utveckla en hållbar och modern logistikanläggning, som passar vår framtida hyresgäst MatHem optimalt, säger Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige på Niam.
Cushman & Wakefield och Werks Advokater har agerat som rådgivare till Logistic Contractor i affären.
-----------------
För mer information, kontakta:
Jörgen Andersson, koncernchef, Wästbygg Gruppen AB, tel. 070-323 32 02 eller
e-post jorgen.andersson@wastbygg.se
Marie Lindebäck, IR-chef, Wästbygg Gruppen AB, tel.  073-467 20 12 eller
e-post marie.lindeback@wastbygg.se
Benn Karlberg, vd Logistic Contractor, tel 073-920 17 70 eller
e-post benn.karlberg@lc.se

www.lc.se

Om Logistic Contractor:
Logistic Contractor är verksamt i Sverige, Danmark, Norge och Finland och är ledande när det gäller att utveckla och bygga logistik- och industrifastigheter. Genom ett modernt processtänkande och välutvecklade metoder erbjuder företaget såväl spetskunskap inom sitt segment som ett rationellt och kostnadseffektivt arbetssätt. Logistic Contractor ingår i Wästbygg Gruppen, som är noterat på Nasdaq Stockholm.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?