1515
Annons
Ngenic AB (publ) skriver samarbetsavtal med Gävle Energi-koncernen

Ngenic AB och Gävle Energi-koncernen, har idag skrivit ett samarbetsavtal om att leverera digitala energitjänster till Gävle Energis kunder. I samarbetet ingår både konsumenttjänster och tjänster som kan avhjälpa den brist i överföringskapacitet som råder i Gävleområdet.

- Vi välkomnar Gävle Energi som avtalspartner och ser fram emot att lansera ett modernt erbjudande till slutkunderna med vår digitala tjänst Tune, säger Björn Berg vd Ngenic

Med avtalet kommer Gävle Energi kunna erbjuda optimering av kundernas elinköp med hjälp av produkter och tjänster i form av Ngenic Tune och Track. Dessutom kommer kundernas elförbrukning kunna optimeras och anpassas efter hur hårt elnätet är belastat. Det genom att kunderna samverkar med elnätet, genom Ngenics tjänst Gridtuner. På så sätt kan befintligt elnät utnyttjas mer effektivt samtidigt som risken för att nätet blir överbelastat minskar.

- Ngenic har ett starkt produkterbjudande och kompletterar vår befintliga energiaffär på ett mycket bra sätt. Det blir spännande med en ny modell att sälja energi där vi hjälper och samverkar med kunderna mer aktivt. Det är smarta elnät på riktigt, säger Anton Holton, vd för Gävle Energis elhandel.

Fördelen med att aktivera kunderna automatiskt är att de inte behöver göra något mer än ställa in sin komfortnivå samtidigt som det gör stor skillnad för elnätet. Alla tjänar på det, kunderna som sparar energi och pengar, elnätet som effektiviseras, och miljön genom att undvika dyra timmar med importerad kraft som ofta inte är fossilfri. Gävle Energi lanserar de första produkterna baserat på samarbetet redan denna vinter.

Om Gävle Energi
Gävle Energi är ett energibolag som verkat för Gävle sedan år 1892. Idag bedriver bolaget verksamhet inom värme, kyla, elhandel, energiproduktion, kommunikation, energitjänster samt fordonsgas. Som regionens största energibolag har bolaget en viktig roll i den regionala utvecklingen för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle. För Gävle Energi handlar det inte bara om att etablera och förvalta kommunens energiförsörjning på ett miljöriktigt sätt, utan också att skapa långsiktiga förutsättningar för att leva och verka i staden, både idag och imorgon.

Bildmaterial
https://ngenic.se/foretag/press/

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera