1515
Styrelseordförande Emil Ahlberg avgår ur styrelsen för Moment Group AB. Ledamoten Johan von Essen tar över som styrelseordförande.

Emil Ahlberg väljer av personliga skäl att lämna sitt uppdrag i Moment Groups styrelse och nuvarande styrelseledamoten Johan von Essen tar över som styrelseordförande med omedelbar verkan från idag den 27 augusti 2020. Ledamoten Åsa Knutsson har också meddelat att hon avser lämna sitt styrelseuppdrag i bolaget, men kommer kvarstå som ledamot i styrelsen till dess att en extra bolagsstämma kan hållas där en ersättare kommer att väljs in.

Johan von Essen valdes in i Moment Groups styrelse vid årsstämman i maj 2020 och är sedan dess styrelseledamot i bolaget. Han är född 1987 och bor växelvis i Sundsvall och i Stockholm och är för närvarande delägare i NSI Invest AB med ansvar för bolagets direktinvesteringar. Johan von Essen har tidigare jobbat bl.a. som mäklare och han har studerat vid Malmö högskola med inriktning fastigheter. Han är också styrelseledamot i Verna Fastigheter AB, Studentlägenheter i Karlstad AB och ledamot i lokalstyrelsen för Fastighetsägarna Mittnord avdelning Sundsvall samt Fastighetsägarnas fullmäktige Sverige.

Johan von Essen tar över som styrelseordförande i Moment Group med omedelbar verkan från och med idag den 27 augusti 2020.

Styrelsen avser föreslå extra bolagsstämma att som ersättare för Åsa Knutsson välja in bolagets VD/Koncernchef Otto Drakenberg. Styrelsen kommer så snart det är praktiskt möjligt sammankalla till en extra bolagsstämma. 

Styrelsen består för närvarande av Johan von Essen (ordförande), Kenneth Engström och Åsa Knutsson. Johan von Essen är, genom sitt delägda bolag Verna Fastigheter AB, Moment Groups näst största ägare med ett innehav om 5 400 280 aktier. Kenneth Engström är tredje största ägare med ett innehav om 4 297 500 aktier. Moment Group är skyldiga att följa svensk kod för bolagsstyrning ("Koden"). Enligt Koden ska en majoritet av styrelsens ledamöter vara oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen. Minst två av dessa ska även vara oberoende i förhållande till bolagets större aktieägare.

Bolagets styrelsesammansättning avviker från Koden med anledning av att majoriteten av styrelseledamöterna inte är oberoende i förhållande till bolagets större aktieägare. Bolaget motiverar avvikelsen från Koden med att Emil Ahlbergs besked om avgång från styrelsen inte var väntat och att Bolaget i samband med rådande pandemi inte haft möjlighet att utreda möjliga nya kandidater till styrelsen. Bolaget har för avsikt att följa Koden och kommer påbörja arbetet med att hitta nya förslag till kandidater att väljas in i styrelsen för att styrelsesammansättningen i Bolaget i framtiden inte ska avvika från Koden. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Otto Drakenberg, VD/Koncernchef Moment Group
otto.drakenberg@momentgroup.com,0708-64 55 04 

Denna information är sådan information som Moment Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 augusti 2020 klockan 20.30 CEST.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?