Gabather AB: Gabather koncentrerar all bolagsverksamhet till Södertälje

Gabather AB (Nasdaq First North Growth Market: GABA) meddelar idag att man beslutat att koncentrera sin verksamhet till bolagets anläggning i Södertälje, där man sedan tidigare bedriver forskning och utveckling. Förändringen medför att kontoret i Malmö avvecklas och förväntas innebära kostnadsbesparingar om cirka SEK 1 miljon per år.

För att effektivisera bolagets aktiviteter har Gabathers styrelse beslutat att flytta den del av verksamheten som idag drivs från Malmö till den nuvarande FoU-anläggningen i Södertälje. Beslutet innebär en minskning av bolagets kostnadsmassa om cirka SEK 1 miljon per år.

"Fokuseringen av vår verksamhet till Södertälje medför strategiska och kostnadsmässiga fördelar för bolaget. Genom att koncentrera verksamheten till Södertälje kan vi effektivisera såväl den fortsatta kliniska utvecklingen av vår läkemedelskandidat GT-002 som utvecklingen av våra prekliniska läkemedelskandidater", säger Michael-Robin Witt, VD för Gabather.

Flytten kommer att genomföras under maj månad. Ett förslag om förändrat säte för bolaget, från Malmö till Södertälje, kommer att läggas fram vid den kommande årsstämman.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Michael-Robin Witt, vd

Telefon: 073-687 28 39

E-post: mrw@gabather.com

Kort om Gabather AB

Gabather grundades år 2014, med 10 års forskning på Lunds universitet och Research Institute of Biological Psychiatry i Roskilde bakom sig, för att utveckla nya drogkandidater för behandling av sjukdomar med ursprung i det centrala nervsystemet. Gabather grundades av Forskarpatent i Syd AB och professorerna Olov Sterner och Mogens Nielsen i syfte att kommersialisera uppfinningar av Sterner och Nielsen tillsammans med medarbetare från Lunds och Köpenhamns universitet. Professor Sterner har arbetat inom farmakologisk kemi i 40 år och professor Nielsen har arbetat inom biologisk psykiatri i 45 år.

Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, tel. 08- 463 80 00, certifiedadviser@penser.se.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?