Annons
NOSIUMs portföljbolag GAT genomför riktad emission i ägarspridningssyfte

NOSIUM ABs (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) portföljbolag Green Apps Technologies International AB (”GAT” eller ”Portföljbolaget”) har idag ingått avtal med DS Plattformen (”DSP”) om ägarspridning och därmed en riktad emission om 3,0 MSEK till en värdering om 74,5 MSEK som erläggs genom kvittning. Totalt kommer 1 800 000 B-aktier i GAT att delas ut till DS Plattformens aktieägare och förväntas ge GAT cirka 5 000 nya aktieägare.

NOSIUMs portföljbolag GAT har tidigare annonserat sin ambition att senare under året genomföra en spridningsemission med efterföljande notering och arbetar med att få en så bred ägarspridning som möjligt. Mot bakgrund av det har styrelsen i GAT ingått avtal med DS Plattformen om ägarspridning. Avtalet innebär att DSP tecknar aktier i GAT i en riktad emission om 3,0 MSEK till en värdering om 74,5 MSEK motsvarande 1,5 SEK per aktie, vilket erläggs genom kvittning.

Total utspädning väntas bli ca 3,8%, samtidigt som 1 800 000 av de tecknade GAT-aktierna kommer att delas ut till DSPs aktieägare och det förväntas leda till cirka 5 000 nya aktieägare för GAT. Det kommer innebära att antalet aktieägare i GAT ökar väsentligt från dagens cirka 560 ägare. Något som väntas innebära ökad intresse för GAT men även ökad handel och likviditet i aktien efter notering.

NOSIUM har under Q3 avyttrat aktier i GAT för cirka 700 TSEK vilket medför att Bolagets ägarandel i GAT uppgår efter den riktade emissionen till cirka 47,9 procent av kapitalet, motsvarande ett marknadsvärde utifrån denna värdering om cirka 35,7 MSEK.

Läs hela nyheten om GATs riktade emission via deras hemsida: greenapps.tech

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera