1515
Annons
GHP etablerar klinik i Göteborg med två nya operationssalar

GHPs mål är att växa organiskt med i genomsnitt 15% per år och att ha de ledande klinikerna inom den vård som försäkringsbolagen efterfrågar. Nu storsatsar GHP på att etablera en helt ny verksamhet i Göteborg som kommer att fokusera på allmänkirurgi, urologi och gastroenterologi. Med ledande specialister, två nya operationssalar och mottagningsfaciliteter kommer GHP med denna klinik att utöka sin kapacitet och sitt utbud väsentligt.

GHP Gastro Center Göteborg öppnar i mars 2022 med ambitionen att bli ledande både kvalitets- och storleksmässigt i Västra Götalandsregionen. Kliniken kommer att vara attraktivt belägen med mottagningsverksamhet inledningsvis i Annedal där även GHP Ortho Center Göteborg är lokaliserat. Operationsverksamheten med två fullutrustade operationssalar kommer att ligga i Högsbo i samma hus som GHP Spine Center Göteborg.

VD för verksamheten är Mattias Block, ledande kolorektalkirurg med mångårig erfarenhet från Sahlgrenska Universitetssjukhuset där han under de senaste sju åren har varit sektionschef för kolorektalsektionen vid Östra Sjukhuset.

GHPs målsättning är att ha ett komplett erbjudande inom den vård som försäkringsbolagen efterfrågar. Med denna satsning blir vi heltäckande inom allmänkirurgi, urologi och gastroenterologi i våra tre storstadsregioner. Att tillsammans med Mattias Block och ledande kollegor starta upp denna klinik med utgångspunkt i GHPs välbeprövade metoder för etablering och utveckling gör att vi har de bästa förutsättningarna från start.” säger Terese Sandberg Head of Operational Intelligence and Communication på GHP.

Erfarna specialister inom allmänkirurgi, urologi och gastroenterologi kommer att vara verksamma vid kliniken som redan från start har avtal med Västra Götalandsregionen inom urologi.

”Genom att arbeta med uppstarter inom specialiteter där vi vet att vi har stor efterfrågan samtidigt som vi tillsammans med ledande specialister kan säkerställa rätt kultur och fokus från start skapar vi ledande kliniker, bra arbetsplatser och stora aktieägarvärden.” säger Daniel Öhman VD på GHP.

Kliniken förväntas ha viss negativ påverkan på GHPs resultat under 2022 och begränsad påverkan på resultatet 2023.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?