BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari – 31 mars 2020

Rörelseresultatet minskar 59 procent under första kvartalet

1 januari–31 mars 2020

  • Nettoomsättningen uppgick till 372 (376) MSEK. Rensat för valutaeffekter minskade omsättningen med 4 procent.
  • Rörelseresultatet (EBITA) minskade med 59 procent till 12 (30) MSEK.
  • Rörelsemarginalen (EBITA-marginal) var 3,2 (7,9) procent.
  • Resultatet efter skatt minskade med 82 procent till 3 (16) MSEK.
  • Resultatet per aktie minskade med 82 procent till 0,15 (0,85) SEK.
  • Under första kvartalet 2020 utbröt en global pandemi till följd av coronaviruset covid-19. Pandemin har påverkat koncernens omsättning och resultat negativt under slutet av kvartalet.

Kommentarer från VD

”Från och med 1 mars och t.o.m. dagen för denna rapport har BTS vunnit affärer motsvarande över 350 MSEK i nya digitala och virtuella projekt i mer än 150 kundprojekt för leverans från och med andra kvartalet.”

Utsikter för 2020

Det råder för närvarande väsentlig osäkerhet om hur intäkterna för fysiska, digitala och virtuella leveranser kommer att utvecklas under året, och vi har idag ej tillräckligt underlag för att ge finansiella utsikter för året.

För mer information, vänligen kontakta:

Michael Wallin
IR-chef
BTS Group AB (publ)
michael.wallin@bts.com 
08-587 070 02
0708-78 80 19

Denna information är sådan information som BTS Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 maj 2020 kl. 08.00 CET.

Om BTS Group AB (publ)

BTS är ett tjänsteföretag med huvudkontor i Stockholm med drygt 860 medarbetare vid 35 kontor i sex världsdelar. Vi fokuserar på individerna när organisationer ska genomföra strategiförändringar och arbetar med ledare på samtliga nivåer för att hjälpa dem att fatta bättre beslut, gå från beslut till handling och leverera resultat. Vi är övertygade om att man lär sig bäst genom egna erfarenheter. Under 30 års tid har vi skapat engagerande och effektfulla program med en djup och bestående inverkan på deltagarna och deras karriärer. Vi inspirerar till nya sätt att tänka och stärker de kritiska förmågor som medarbetare och ledare behöver för att skapa bättre affärsresultat. It’s strategy made personal.
Våra tjänster möter en rad olika kundbehov, däribland: Strategigenomförande, Ledarskapsutveckling, Assessment för urval och utveckling, Affärsmannaskap, Utveckling av säljorganisationer, Coaching samt Digitala tjänster och evenemang med verktyg för genomförande av förändringar.
BTS är partner till närmare 450 företag och organisationer, inklusive fler än 30 av världens 100 största multinationella företag. Bland våra största kunder återfinns exempelvis: ABB, Chevron, Coca-Cola, Ericsson, EY, HP, Mercado Libre, Salesforce.com, SAP och Tencent.
BTS Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm och handlas under symbolen BTS B.
För mer information, besök oss på www.bts.com.

 

 

Bilaga

Source: GlobeNewswire
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?