1515
Annons
Tessin säkrar en miljard SEK från europeisk kapitalförvaltare, möjliggör tillväxt i kärnaffären

Stockholm, Sweden - Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN) - Nordens ledande digitala investeringsplattform för fastighetsinvesteringar har tecknat avtal med LCM Partners, en ledande europeisk kapitalförvaltare. Avtalet innebär ett initialt åtagande på en miljard SEK att investeras via Tessins digitala plattform i lån för bostadsutvecklingsprojekt i Sverige.

“Det här är ett stort genombrott för Tessin”, säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding. ”Det institutionella kapitalet via LCM Partners möjliggör en fortsatt tillväxt för Tessins kärnaffär. Det ger oss betydligt mer kapacitet och möjlighet att möta fastighetsbranschens stora efterfrågan på finansiering, vilket är nyckel för vår långsiktiga tillväxt.”

Samarbetsavtalet med LCM Partners är den enskilt största överenskommelsen med en institutionell investerare hittills och är ett kvitto på att Tessins affärsmodell är attraktiv även utomlands. Det bekräftar också att Tessin ses som en professionell partner för internationella investerare, vilket öppnar upp tillgången till fler kapitalkällor och säkrar Tessin möjligheter för fortsatt tillväxt.

”LCM Partners är välkända för vår djupa förståelse för krediter och har en lång historik av att leverera hög, riskanpassad avkastning till våra kunder” säger Farid Shavaksha, Managing Director LCM Partners. ”Tessin passar väl in i vårt SOLO-program (Strategic Origination and Lending Opportunities), som fokuserar på högkvalitativa tillgångssäkrade lån på den Europeiska marknaden genom partnerskap med lokala ledande plattformar. Tack vare Tessins goda historik och effektiva kreditprocesser får vi nu tillgång till att direktinvestera i den svenska fastighetsmarknaden.

LCM Partners är en ledande europeisk kapitalförvaltare baserad i London och del av LC Financial Holdings som har mer än 50 miljarder euro under förvaltning. Koncernen delägs av Brookfield Asset Management, en av världens största förvaltare för alternativa investeringar.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera