Annons
Sparbanken Sjuhärad AB: Stabilt resultat för Sparbanken Sjuhärad - trots ett år präglat av turbulens och oro

Med pandemin till stor del bakom oss spådde många att 2022 skulle innebära en återgång till det normala. Det blev istället tvärtom. Med kriget i Ukraina följde ökande inflation, kraftigt höjda styrräntor och en annalkande lågkonjunktur. För Sparbanken Sjuhärad innebar året ett rörelseresultat på 421 miljoner kronor. Att banken är stabil och lönsam är mycket viktigt inför framtiden, menar bankens VD Petter Hedihn.

- Rysslands invasion av Ukraina i februari har präglat hela året och kommer att påverka oss alla så länge kriget pågår. Förutom den humanitära katastrofen som kriget innebär stjälptes hela finansmarknaden. Återhämtningen efter pandemin som hade påbörjats avstannade och i kölvattnet av sanktioner, bojkotter och internationella spänningar följde stor marknadsoro med fallande börser, kraftig inflation och höjda styrräntor. För svenska hushåll har det varit ett tufft år med ökade kostnader för i stort sett allting, där framförallt energipriserna sticker ut. Nu kan vi börja skönja en del ljuspunkter men än är det inte över, säger Hedihn.

För Sparbanken Sjuhärad slutade det turbulenta året med ett starkt resultat, mycket på grund av höjda styrräntor som påverkade bankens räntenetto positivt. Med god kostnadskontroll, låga kreditförluster och tillväxt både vad gäller inlåning och utlåning står banken stabil inför framtiden. Något som är viktigt med tanke på det osäkra finansiella läget i omvärlden.

- Jag är glad över att banken levererar ett så pass starkt resultat. Att banken är stabil och lönsam är oerhört viktigt, av flera anledningar. Att Sparbanken Sjuhärad är välkapitaliserad betyder att vi kan vara en tillförlitlig partner i större åtaganden tillsammans med det lokala näringslivet och finansiera offensiva satsningar för framtida tillväxt. Och går det bra för banken går det också bra för Sjuhärad, eftersom bankens vinst är en förutsättning för att vår ägarstiftelse ska kunna stötta projekt som utvecklar vårt område. Det gör oss helt unika och det är också därför vi är mer än en bank, säger Petter Hedihn.

Frågor besvaras av:
Petter Hedihn, VD, 033-16 68 25
Martin Jakobsson, Ekonomi- och Finanschef, 033-16 66 33

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera