1515
Frill Holding: Frill lämnar prognos och finansiella mål efter gjorda förvärv

STOCKHOLM, 27 april, 2021 08:30 CET

Med anledning av de nyligen genomförda förvärven lämnar Frill Holding AB prognos och finansiella mål för såväl försäljning som resultat mätt som EBITDA för perioden 2021-2025. För innevarande år bedöms omsättningen stiga till 71 MSEK för att sedan successivt stiga till cirka 565 MSEK för helåret 2025. EBITDA-resultatet för 2021 beräknas bli 0,5 MSEK och sedan successivt öka till 210 MSEK 2025.

Under föregående vecka meddelade Frill att bolaget förvärvat 100 procent av aktierna i företagen IQ Fuel AB, Kling Homie AB och Nathalie's Direct Trade AB. Tidigare har Frill även förvärvat Bezzt AB och tecknat ett exklusivt nordiskt distributionsavtal med Bacoccoli.

"Jag är mycket nöjd över att Frill-koncernen på så kort tid fått ihop en produktportfölj av mycket starka varumärken, vilket sätter oss i en bra position för att bli ett av Nordens ledande functional foods-företag.", sa Peter Blom, VD för Frill, i samband med förvärven och fortsatte:

"Genom en tillräckligt stor och rätt sammansatt produktportfölj blir vi en intressant och stark motpart för inköpare på alla nivåer - hos både de stora kedjorna och hos mer specialiserade återförsäljare av functional foods. Därmed kan vi snabbt expandera och vi har eliminerat risken som finns hos ett mindre företag, med endast ett fåtal varumärken/produkter att erbjuda."

Mer i detalj lämnar bolaget följande finansiella mål efter förvärven:

2021 2022 2023 2024 2025
Omsättning 71 MSEK 182 MSEK 336 MSEK 463 MSEK 565 MSEK
EBITDA 0,5 MSEK 51 MSEK 114 MSEK 163 MSEK 210 MSEK
 

Mer information om Frill Holdings nuvarande varumärken

Frill

Frill är ett innovativt varumärke som har utvecklat en unik teknologiplattform för frysta livsmedel. I sortimentet finns genuint hälsosamma produkter gjorda på frukt, bär och grönsaker utan tillsatt socker eller grädde. Under 2021 lanseras en ny produktlinje med ny förpackningsdesign som både är sötare och krämigare än tidigare sortiment. Produkterna säljs bl.a. i dagligvaruhandeln och genom B2B-tjänster till företagskontor.

Add Ice Cream

Add Ice Cream är ett svenskt varumärke som marknadsför och saluför en hälsosam funktionell glass som levererar funktionella fördelar såsom proteiner eller vitaminer. Fokus under 2020 har legat på utvecklingen av produkter inom varumärket som kan repositionera det och bidra till framtida högre omsättning och intresse.

Bezzt of Nature

Bezzt of Nature och dess nuvarande och kommande produkter breddar Frill Holdings produktportfölj och ger bolaget tillgång till en rad nya säljkanaler, bland annat stor potential genom digital försäljning. Under 2021 kommer flera produkter lanseras under varumärket Bezzt. Sortimentet som just nu lanseras består av fyra smaker av nyttigt godis i portionspåsar, baserade på honung, alger och kostfibrer. Under andra kvartalet 2021 planeras lansering av tre sorters mellanmålsbars och tre sorters chokladkakor, som alla är baserade på bl.a. havre, honung och ärt- eller mjölkprotein. Under senare delen av året kommer även choklad i portionspåsar lanseras.

Bacoccoli

Bacoccoli är ett italienskt varumärke som grundats av ett svenskt par. I Umbrien, Italien produceras högkvalitativa produkter som olivolja, pasta, tryffel och choklad. Det nyligen kommunicerade exklusivavtalet breddar Frills produktportfölj och innebär exklusiv rätt till försäljning av Bacoccolis produktportfölj i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island. Bacoccolis produkter erbjuds direkt till svenska konsumenter via E-handel och kommer lanseras i DVH, delikatessbutiker, saluhallar och restauranger.

iQ Fuel AB

iQ Fuel är ett snabbväxande svenskt varumärke som säljer sport- och funktionsdryck, berikade med vitaminer och elektrolyter. Dryckerna är utan stimulerande tillsatser som koffein eller taurin, vilket gör att de kan säljas utan åldersgräns i en rad olika kanaler, t.ex. DVH, Convenience-marknaden och i digitala kanaler. Dryckerna har tagits emot väl av från starten 2019. En stark grund för att växa finns genom nuvarande distributionskanaler och de samarbeten som ingåtts med idrottsstjärnor som Alexander Isak, Nicklas Bäckström och idrottsorganisationer som Hockeyallsvenskan, Svensk Innebandy, Svenska Padelförbundet, Svenska Elitserien inom E-sport och Svenska Ishockeyförbundet.

Kling Homie AB

Kling Homie är ett snabbväxande svenskt livsstilsvarumärke som jobbar för att optimera kost och hälsa. I produktsortimentet finns bland annat näringstillskott, funktions- och energidrycker, kosttillskott och en rad andra hälsoprodukter. Varumärket startades 2018 och Kling Homies sortiment säljs hos över 700 återförsäljare, inklusive några av Sveriges större e-handelsplattformar och livsmedelskedjor.

Nathalie's Direct Trade AB

Nathalie's Direct Trade marknadsför och saluför nyttiga snacks som både får konsumenten att må bra och samtidigt känna att den gör en god gärning. Nathalie's nuvarande produkter innefattar torkad frukt i portionspåsar och sortimentet kommer breddas under 2021 med flera nya produkter. Färdiga produkter köps in direkt från bönder i Colombia och Frills plattform öppnar nya möjligheter att både skala upp försäljningen av nuvarande sortiment, lansera nya produkter och därmed kunna göra ännu större skillnad för bönder och entreprenörer i ursprungsländerna.

 

Ansvarig part

Denna information är sådan information Frill Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 april 2021 klockan 08.30.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Blom, VD Frill Holding AB

Tel: +46 706 555 698

E:mail: peter.blom@frill.se

Om Frill-koncernen

Frill är ett innovativt företag som har utvecklat en unik food tech-plattform för utveckling av produkter inom functional foods. Genom organisk tillväxt och förvärvsstrategi ska bolaget bli ett ledande företag inom Functional foods i Norden och bidra till bättre hälsa och livskvalitet.

Frill Holding skapar nyttiga kostalternativ baserade på vetenskapliga fakta och levererar prisvärd och hälsosam kost till konsumenterna. Bolaget är baserat i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn FRILL B. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. Tel. +46 (0) 8 528 00 399, email info@fnca.se

Frill-koncernen består av åtta bolag: Frill Holding AB (publ), Add Nutrition AB, Zendegii Frill Ltd. (UK), Frill Inc. (USA), Bezzt AB, Kling Homie AB, Nathalies Direct Trade AB och iQ Fuel AB.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?