Husqvarna AB: Ekkonos innovation för maskininlärning vinner Husqvarna Groups Sustainovate Open

Ekkono Solutions, ett svenskt mjukvaruföretag, vann Husqvarna Groups första Sustainovate Open tävling. De får nu möjligheten att utveckla Husqvarnas robotgräsklippare Automower® med hjälp av sin Edge Machine Learning-mjukvara.

Tidigare i år lanserade Husqvarna Group, Sustainovate Open, en tävling för att bidra till den cirkulära ekonomin. Många nystartade svenska företag bidrog med sina idéer och efter att ha gått igenom ett brett utbud av innovationer från ett starkt finalistfält gick priset till Ekkono Solutions. Med en pilotbudget på 300 000 kronor får nu Ekkono möjlighet att utveckla sitt Proof of Concept. Tillsammans med Husqvarna Group kommer de att skala upp den smarta lösningen och undersöka möjligheter att bädda in den i bolagets utbud av robotgräsklippare. Det vinnande konceptet, Automower® Concept R, kan bygga vidare på koncernens erfarenhet av maskininlärningsmjukvara för alla Automower® modeller. Detta ger möjlighet att förlänga livslängden både på nya och befintliga produkter, erbjuda större kundanpassning av produkterna och skapa ännu mer långvariga kundrelationer.

- Vi är otroligt glada över att vinna Sustainovate Open. Som ett förhållandevis nystartat företag är det ovärderligt att ett bolag med ledande produkter som Husqvarna Group väljer vår teknologi. Eftersom hållbarhet ligger i vårt företags DNA är vi övertygade om att Ekkonos lösning kommer att göra robotgräsklipparen Automower® till en mer hållbar och cirkulär produkt, säger Linn Sidahl, Head of Business Development på Ekkono Solutions.

Sustainovate Open, i partnerskapmed teknik- och innovationshubben THINGS ger en unik och effektiv möjlighet att lära sig, samverka och samarbeta med andra, vilket gör det möjligt att ta fram cirkulära lösningar.

- Sustainovate Open fick in många lysande idéer och visioner som täckte hela vår värdekedja. Det som fick Ekkono Solutions att sticka ut var hur de till och med överträffade juryns kriterier med sin djupgående förståelse för hur man använder dessa smartare och mer uppkopplade produkter för att skapa värde både för miljön och våra kunder, säger Anna-Karin Lindblom, Director of Accelerated Innovation på Husqvarna Group.

Husqvarna Group har höga ambitioner när det gäller att integrera cirkulära lösningar i sina verksamhet. Sustainovate Circular target (https://www.husqvarnagroup.com/en/sustainovate#!/p/p2706) har som mål att lansera 50 cirkulära innovationer före 2025. AI, maskininlärning och datadrivna tjänster ligger till grund för många av dessa cirkulära tjänster, så som att dela, hyra ut och underhålla produkterna.

För mer information, kontakta
Åsa Larsson, Global Media and Sustainability Manager, +46(0)700 032 333,
Linn Sidahl, Head of Business Development Ekkono, +46(0)722 212 411

Om Ekkono och det vinnande konceptet
Ekkono utvecklar en Edge Machine Learning-mjukvara för uppkopplade saker  - från stora till pyttesmå - för att göra dem självlärande och förutsägbara. Ekkonos mjukvara gör det möjligt för robotgräsklipparen att lära sig varje enskild trädgård - inte bara en trädgård, vilken som helst, utan min trädgård. Genom att ha sin robotgräsklippare i gång enbart när och där det behövs förväntas den förbruka upp till 30 procent mindre energi. Genom att möjliggöra denna och andra smarta funktioner som mjukvaruuppgraderingar kommer konceptet att förlänga robotgräsklipparens livslängd genom att förhindra att fullt fungerande hårdvara slängs eller ersätts. För mer information, gå till www.ekkono.ai.

Om Sustainovate
Sustainovate är Husqvarna Groups strategiska plan för att leda övergången till en hållbar omvandling av branschen. Koncernen arbetar för att ta fram nya, banbrytande lösningar för radikala förbättringar i energieffektivitet och smartare resursanvändning. Femårsplanen omfattar tre möjligheter och tillhörande mål till 2025. Denna målinriktade hållning riktar uppmärksamheten på långsiktigt värdeskapande och att engagera andra i koncernens hållbarhetsarbete. För mer information och Sustainovate Progress Report 2019, se www.husqvarnagroup.com/sustainability 

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?