Annons
Delårsrapport 2 april-juni 2022 - Augeo Group AB

KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR DET FÖRSTA HALVÅRET 2022:

Totala intäkter uppgick till 18,9 MSEK (2,3 MSEK)
Rörelseresultat uppgick till -7,7 MSEK (-4,0 MSEK)
Periodens resultat uppgick till -7,7 MSEK (-4,0 MSEK)
Resultat per aktie uppgick till -0,04 SEK (-0,04 SEK)

KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR DET ANDRA KVARTALET 2022:

Totala intäkter uppgick till 13,4 MSEK (1,3 MSEK)
Rörelseresultat uppgick till -3,9 MSEK (-2,2 MSEK)
Periodens resultat uppgick till -3,9 MSEK (-2,2 MSEK)
Resultat per aktie uppgick till -0,02 SEK (-0,05 SEK)

Jämförelsesiffror visas inom parantes. Verksamheten 2022 är inte densamma som verksamheten 2021 då ESEN vid den tidpunkten föregående år varken hade fullt ägande av 2Prove AB eller Vaxxa AB som dotterbolag i koncernen. Vaxxas siffror för halvåret är heller inte inkluderade till fullo då bolaget förvärvades i mitten av februari.

VD har ordet

Det andra kvartalet är vårt första kvartal som den nya grupp vi idag består utav, både när det kommer till samtliga bolag och även namnet. När vi klev in i detta kvartal gjorde vi det under en omnoteringsprocess och med placering på observationslistan. Målsättningen när vi klev ur detta kvartal var att åter vara listade på Spotlight, vilket jag är otroligt glad över att vi lyckades med. Det är många som varit involverade och dragit sitt strå till stacken under denna process och alla skall ha ett stort tack för sin insats.

När vi summerar Q2 och vårt första halvår, ser vi att vi landar på en total omsättning om ca 19 MSEK för koncernen. Vilket trots omvärldens förändringar ligger i linje med våra förväntningar för första halvåret, där förvärvet av Vaxxa genomfördes i mitten av februari. 

Sommarmånaderna är nu lagda bakom oss och vi kan nu blicka framåt mot en spännande höst & avslutning på året. Vi ser att vi har ett behov av ökad fokus på försäljning och bearbetning av prospekts för att öka antalet auktioner i Vaxxas plattform. Plattformen har i sin helhet fortsatt utvecklats i önskad takt och har en kapacitet som långt överskrider dagens nivåer i dess nuvarande form. Bolagets begränsningar ligger idag endast i antalet publicerade auktioner på plattformen. Därför har vi påbörjat en process under sommaren att förstärka organisationen och det interna fokuset på försäljning.

Vi är övertygade om att detta tillsammans med effektiv digital marknadsföring är den rätta vägen att gå. Vaxxa placerar sig just nu inom helt rätt nisch när det kommer till ökning av räntor, skenande bensinpriser och inflation. Vår tro är att begagnatmarknaden kommer bli en ännu viktigare del i människors vardagliga köp- och säljbeteende, när kostnaderna ökar i hushållen.

Kontakt

Alexander Dypbukt, T.f. VD
+46 73 600 16 84
alexander@augeogroup.se

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera