1515
Annons
Ngenic AB (publ) får order på 5,1 MSEK från Tibber

Ngenic AB, har fått en order från det digitala energibolaget Tibber för leveranser av Ngenic Tune fram till mars 2023.

Ordern, som är en följdorder från tidigare serieleveranser, har ett ordervärde om drygt 5,1 MSEK och ska vara slutlevererad mars 2023.

”Tibber gör nu en uppföljningsorder eftersom den order vi mottog i december redan är slutlevererad i förtid. Det visar på den fortsatta kraft digitaliseringen i energibranschen har just nu. De rådande elpriserna har dessutom ytterligare ökat efterfrågan på digitala energitjänster”, säger Björn Berg, vd på Ngenic.

Ngenic levererar produkter och tjänster till fastighetsägare och energibolag och har fått mycket uppmärksamhet för sitt nytänkande angående aktivering av energikunder. Idag finns det redan pengar att tjäna på att bli aktiv kund ända ner till enskilda villaägare. T.ex. har elprisstyrningen aktiverad i Ngenics smarta värmestyrning Ngenic Tune med ett timprisavtal på el i vinter gett ett elpris som är 20-30% lägre än motsvarande rörligt elavtal för en villa med värmepump. För flera kunder har Ngenics tjänster sparat mer pengar än statens elsubvention den gångna vintern. Att dessutom nu kunna få betalt för att avstå förbrukning är något som är nytt för enskilda kunder, men är egentligen en naturlig del i att hålla energisystemet i balans. Ngenic gör det möjligt för alla att kunna delta på dessa marknader också.

Om Tibber
Tibber är ett digitalt elbolag som vill minska hushållens elförbrukning genom smart teknik. Företaget erbjuder sina kunder möjligheten att köpa förnybar el direkt från producenten för inköpspris och genom Tibber-appen får kunden översikt av sin elförbrukning i realtid. Tibber grundades 2016 av Daniel Lindén och Edgeir Vårdal Aksnes och är aktivt i Sverige, Norge och Tyskland. Företaget har som vision att sänka europeiska hushållens elförbrukning med 20% till 2025 och har idag flera hundratusen kunder. Läs mer på www.tibber.com

Presskontakt
Eunice Aguilar
+46 79 100 14 34
eunice@tibber.com

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera