1515
Annons
JM förvärvar 330 byggrätter för bostadsutveckling i Göteborg

JM har förvärvat byggrätter för utveckling av cirka 330 bostäder i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Förvärvet uppgår till cirka 160 mkr, med tillträde och erläggande av likvid under det tredje kvartalet 2022.

Förvärvet, som utgörs av fastigheten Olskroken 18:8 inom området Gamlestadens fabriker, kommer att redovisas inom affärssegment JM Bostad Riks under det tredje kvartalet 2022.

Gamlestaden är under utveckling till en attraktiv stadsdel med nya bostäder, cityhandel och service. Den nya bebyggelsen kommer att integreras med den gamla, där Gamlestaden kommer vara en del av Göteborgs utökade innerstad. Förvärvet bedöms baserat på den lagakraftvunna detaljplanen möjliggöra utveckling av cirka 330 bostäder, med förväntad produktionsstart av den första etappen under 2023.

- Vi ser fram emot att bidra i utvecklingen av Gamlestaden, en intressant stadsdel med rik historia och spännande framtid. Med läget nära centrala Göteborg och med goda kommunikationer finns utmärkta möjligheter att utveckla attraktiva bostäder i området, säger Henrik Orrsjö, regionchef väst inom JM Bostad Riks.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera