1515
Annons
SaveLend Group fortsätter sin Europaexpansion genom passportering av tillstånd

SaveLend Europe AB (“Bolaget”), dotterbolag till SaveLend Group AB (publ) (“SaveLend Group”) , har tillstånd att tillhandahålla betaltjänster och står därmed under Finansinspektionens tillsyn. Bolaget har nu passporterat tillståndet till 13 marknader i Europa, vilket lägger grunden för den fortsatta expansionsresan.

För att få tillhandahålla betaltjänster i Sverige krävs som huvudregel ett tillstånd från Finansinspektionen. Tillståndskravet gäller för tjänster som möjliggör överföring av medel för annans räkning. Med tillståndet kommer även rätten att tillhandahålla betaltjänster i övriga EU-länder. Ett betalningsinstitut anmäler sådan gränsöverskridande verksamhet till Finansinspektionen, som i sin tur underrättar det land i vilket verksamheten ska drivas (passportering). SaveLend Group förbereder just nu för sparplattformens expansion i Europa och som ett första steg har Bolaget passporterat betaltillståndet till 13 europeiska marknader. Fixura Ab Oy kommer i samband med detta att lanseras som en förmedlare av krediter denominerade i euro på sparplattformen SaveLend.se. Genom den internationella expansionen och lanseringen av eurokrediter på plattformen stärker SaveLend Group sitt erbjudande ytterligare och ökar markant kapaciteten för sparare.

“Det här är ett naturligt steg i vår expansion utanför Sveriges gränser. Att spara i krediter är en global företeelse och vi har sett ett starkt intresse från andra nationaliteter att ta del av SaveLends breda sparerbjudande. Med 9,4 % i genomsnittlig avkastning efter kreditförluster och avgifter senaste 12 månaderna står vi starka i europeisk konkurrens”, Ludwig Pettersson, vd för SaveLend Group AB.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera