1515
Klaria Pharma Holding AB: Klaria erhåller patent i USA för Sumatriptan Alginatfilm, patentskyddet förlängs till 2038

Klaria meddelar idag att kombinationspatentet för Alginatfilm med Sumatriptan har godkänts i USA. Det innebär att patentskyddet för Sumatriptan Alginatfilm nu kommer att gälla till och med 2038. Det godkända patentet kommer att erhålla patentnummer 11007144.

Klarias patentstrategi går ut på att ansöka om "kombinationspatent med Alginatfilm" för samtliga program som ingår i bolagets utvecklingspipeline. Dessa patent skyddar innovationerna som avser kombinationen av läkemedelssubstansen och polymererna i Alginatfilmen. Målsättningen är att utöka marknadsexklusivitetens livslängd och samtidigt förstärka patentskyddet.

Kombinationspatentet för Sumatriptan Alginatfilm har nu godkänts av USAs patentmyndighet (USPTO). Detta är den andra gången som USPTO godkänner ett "kombinationspatent med Alginatfilm".

Klarias VD Jesper Wiklund sade: "Det här visar att vår patentstrategi är effektiv i USA som är världens mest värdefulla marknad för läkemedel. Den viktigaste konsekvensen av det här godkännandet är att värdet ökar betydligt för vårt Sumatriptan Alginatfilm-program. Dessutom ökar sannolikheten för att andra kombinationspatent med Alginatfilm kommer att godkännas i USA i framtiden."

Om KL-00119: KL-00119 är en alginatbaserad oral transmukosal film. KL-00119 är den första orala transmukosala migränprodukten och utformas för att erbjuda betydande fördelar jämfört med samtliga akuta migränbehandlingar som finns tillgängliga på marknaden idag, framför allt för patienter som lider av migräninducerat illamående och kräkningar. KL-00119 är dessutom särskilt lämpad för behandling av migrän hos barn. KL-00119 är en unik molekylär formulering av det aktiva antimigränläkemedlet sumatriptan. KL-00119-filmen gör sumatriptan tillgänglig via munslemhinnans yta på ett unikt sätt, vilket möjliggör snabbt och repeterbart upptag med lägsta möjliga påverkan på patienten. Den bakomliggande alginatfilmen samt filmer innehållande sumatriptan täcks av ett omfattande immateriellt skydd, vilket säkerställer en förlängd marknadsexklusivitet. De unika egenskaperna och potentialen hos KL-00119 har bekräftats genom erhållande av finansiering via EUs innovationsprogram Horizon 2020 under 2018. (Anslag med nummer 8296159).

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?